Χαρδούβελης: Οι Έλληνες έχουν ωριμάσει, αποδέχονται τις μεταρρυθμίσεις

Χρειαζόμαστε χρήματα και κυρίως από το εξωτερικό και ένας τρόπος να τα προσελκύσουμε είναι μέσω των ιδιωτικοποιήσεων δηλώνει ο υπουργός οικονομικών στο δίκτυο CNBC.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και άλλες επιχειρήσεις. Βλέπουμε επενδυτές να κάνουν ουρά. Αυτό δεν το είχαμε δει πριν, αλλά το βλέπουμε τώρα», σημείωσε προσθέτοντας ότι οι επενδυτές βλέπουν ότι η οικονομία ανακάμπτει και σταθεροποιείται μετά από έξι χρόνια ύφεσης. «Οι επενδυτές πιστεύουν ότι θα πετύχουμε», είπε.

Όπως είπε ο κ. Χαρδούβελης η χώρα δεν πουλά μόνο μετοχές, αλλά εκτάσεις και εταιρείες. «Υπάρχει το ενδιαφέρον των κινέζων, και περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερο». Ο τουρισμός πηγαίνει καλά, σημείωσε και εκτίμησε ότι φέτος θα υπάρξει ανάπτυξη.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα νέου προγράμματος, σημείωσε ότι υπήρξαν και θετικά στοιχεία από αυτό, όπως το ότι πιέστηκε η χώρα να κάνει μεταρρυθμίσεις, αλλά πλέον η Ελλάδα προχωρά σε αυτό τον τομέα και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του ΟΟΣΑ στην πρόοδο σε αυτό το θέμα.

Από κάποιο σημείο και μετά αυτό πρέπει να γίνεται από την ίδια την χώρα σημείωσε ο κ. Χαρδούβελης και επανέλαβε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να ανήκουν στην κοινωνία και στηρίζονται από αυτή. Αυτό προϋποθέτει να βλέπουν οι πολίτες το όφελος.

Εκτίμησε ότι οι Ελληνες πλέον έχουν ωριμάσει και αποδέχονται τις μεταρρυθμίσεις, καθώς βλέπουν να γίνονται πράγματα όπως η μείωση των τιμών των φαρμάκων και το άνοιγμα καταστημάτων Κυριακές. Εχουν συνδέσει τις δαπάνες του κράτους, όπως αυτές για τις συντάξεις και άλλους κοινωνικούς τομείς με τους φόρους, είπε.

Τώρα ξέρουν ότι πρέπει να πληρώσουν για να έχουν αυτές τις παροχές, γεγονός που αποτελεί τεράστια "ωρίμανση" για ένα πληθυσμό που υπέφερε, υποστήριξε ο κ. Χαρδούβελης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα