Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη κυβέρνησης -τρόικας στο Παρίσι

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Παρίσι η πρώτη από τις συσκέψεις του κυβερνητικού κλιμακίου με τους εκπροσώπους των δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά παρουσιάστηκα τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του επταμήνου του 2014, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα βρίσκεται απόλυτα εντός των στόχων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τέθηκε καθαρά από την ελληνική πλευρά η ανάγκη αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού και των επιτυχιών στην Οικονομία που αποδείχθηκαν και αναγνωρίσθηκαν από την άλλη πλευρά.

Σε «ελληνικό έδαφος» οι διαπραγματεύσεις

Στο Παρίσι αλλά... σε «ελληνικό έδαφος» ξεκίνησαν με καθυστέρηση μιας ώρας οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών. Η περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας ονομάζεται «Βίλα Σαϊντ» που αποτελεί ησυχαστήριο κυρίως ηθοποιών και τραγουδιστών.

Οι δυο πλευρές θα φιλοξενηθούν στο κτίριο που βρίσκονται η κατοικία του επικεφαλής της ελληνικής ανιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ και τα γραφεία της Ελλάδας στον Οργανισμό.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τη σημερινή πρώτη μέρα θα εξετασθούν μόνο θέματα του υπουργείου Οικονομικών, ενώ αύριο οι συνομιλίες θα είναι εφόλης της ύλης και για τα πέντε υπουργεία.



Όπως ήταν αναμενόμενο η συνάντηση προσέλκυσε το ενδιαφέρον δεκάδων εκπροσώπων του Τύπου, όπως οι πρεσβευτικές αρχές ζήτησαν να αποχωρήσουν με το πρόσχημα ότι ο χώρος είναι ιδιωτικός.




Είμαστε εμπρόθεσμοι σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, προσερχόμενος στη συνάντηση του Παρισιού, της ελληνικής αντιπροσωπείας με εκπροσώπους της τρόικας.

«Είμαστε αισιόδοξοι, θέλουμε να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας, θέλουμε να δείξουμε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε τροχιά, τόσο σε δημοσιονομικό όσο και σε διαρθρωτικό επίπεδο» είπε ο κ. Χαρδούβελης και πρόσθεσε:

«Δεν πήγαμε διακοπές. Εργαστήκαμε σκληρά όλο τον Αύγουστο, και ως εκ τούτου είμαστε εμπρόθεσμοι σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα».


Real.gr ΓΚ.ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΠΑΡΙΣΙ από realmedialive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα