Χαρδούβελης: Η Ελλάδα σχεδιάζει νέα έξοδο στις αγορές

«Στόχος της Ελλάδας είναι να μειώσει το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους της με χαμηλότερα επιτόκια ή με μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής του», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξη που έδωσε στην αμερικανική εφημερίδα New York Times (ΝΥΤ).

«Το χρέος μας είναι μεγάλο, αλλά είναι επίσης πολύ μακροπρόθεσμο, έτσι μπορεί να εξυπηρετηθεί εύκολα», δήλωσε ο υπουργός. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο ίδιος, σχεδιάζει προσφυγή στις διεθνείς κεφαλαιαγορές με μία νέα έκδοση ομολόγων τις επόμενες εβδομάδες, την τρίτη φορά που θα αναζητήσει κεφάλαια μετά από τέσσερα χρόνια που οι αγορές ήταν ουσιαστικά κλειστές για την Ελλάδα.

Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις, ο υπουργός δήλωσε ότι έχουν γίνει οι περισσότερες. «Η Ελλάδα έχει κάνει τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Η επόμενη φάση είναι να εδραιωθούν, να διασφαλισθεί ότι δεν θα αναστραφούν», σημείωσε, προσθέτοντας: Θεωρώ ότι αυτό θα γίνει με πιο αποτελεσματικό τρόπο στο μέλλον, ακριβώς επειδή η τρόικα δεν θα είναι πάνω από το σβέρκο μας. Αυτοί θα είναι στο παρασκήνιο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα