Οι Έλληνες δεν πάνε διακοπές

Το στοίχημα του τουρισμού κερδίζεται. Όλοι επέμεναν πως εφέτος θα ήταν η καλύτερη χρονιά. Δηλώσεις που, όπως φαίνεται, επιβεβαιώνονται.

Στόχος: 19 εκατομμύρια αφίξεις, επιπλέον 2,3 εκατομμύρια από την κρουαζιέρα, 13 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα.

Τα επίσημα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο είναι πολύ θετικά, ενώ οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι στα μέσα Αυγούστου μπορεί να υπάρξει ανατροπή των αριθμών προς το ακόμα θετικότερο.

Οι ξενοδόχοι βλέπουν τις μονάδες τους σε 100% πληρότητα και όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες του τουρισμού έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν, καθώς τα νησιά είναι πλημμυρισμένα.

Μοναδικό «αγκάθι» παραμένει ο εσωτερικός τουρισμός, που, σύμφωνα με μια πρώτη, πρόχειρη εκτίμηση, αναμένεται να αντιπροσωπεύσει εφέτος το 11,5% του συνολικού προϊόντος.

Σε ορισμένες περιοχές, η εικόνα είναι άκρως απογοητευτική, καθώς η αναλογία μεταξύ των ξένων και των Ελλήνων είναι 90% προς 10%.

Οι αφίξεις των ξένων επισκεπτών προς την Ελλάδα «τρέχουν» σε γρήγορους ρυθμούς. Ισχυρό το πρώτο εξάμηνο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Η αύξηση που καταγράφεται αγγίζει το 17,1%, δηλαδή 760.000 επιπλέον αφίξεις συγκριτικά με το 2013.

Όλα τα αεροδρόμια παρουσιάζουν ανοδική πορεία σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Αύξηση άνω του 20% παρουσιάζουν τα αεροδρόμια Χανίων (24,1%), Σαντορίνη (26%), Καλαμάτας (58,5%) και Σάμου (22,1%), σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα