Θα πληρώνουν το ψωμί ... χρυσό! Δείτε τα πρόστιμα - φωτιά

Ξεκινάει από την Παρασκευή, 1η Αυγούστου, η πώληση του ψωμιού με το ζύγι και όχι με το τεμάχιο.

Ο νόμος του υπουργείου Ανάπτυξης που ισχύει εδώ και μερικούς μήνες, προβλέπει ζύγισμα του ψωμιού μπροστά στον πελάτη ώστε το κόστος του να είναι ανάλογο του βάρους του καθώς και υποχρεωτική αναγραφή της τιμής ανά κιλό στον άρτο και τα αρτοπαρασκευάσματα.

Έλεγχοι και πρόστιμα

Από την πρώτη του μήνα θα ξεκινήσουν και οι έλεγχοι των κλιμακίων του υπουργείου Ανάπτυξης σε σημεία πώλησης άρτου και όποιος δεν συμμορφωθεί στις νέες διατάξεις, θα του επιβάλλονται πρόστιμα τα οποία θα ξεκινάνε από τα 500 ευρώ για ελλιπή στοιχεία σε ταμπέλα, 1.000 ευρώ για απουσία ταμπέλας και σύμφωνα με πληροφορίες θα φθάνουν κατά περίπτωση μέχρι και τα 5.000 ευρώ.

Αρτοποιοί: Αν ζυγίζουμε το ψωμί, θα είναι πιο ακριβό

Οι αρτοποιοί ζητούν το ζύγισμα να ισχύσει σε όλα τα σημεία πώλησης ψωμιού και όχι μόνο στους φούρνους. Ενώ δηλώνουν, ότι οι καταναλωτές θα βγαίνουν χαμένοι από το ζύγισμα και θα πληρώνουν πιο ακριβά το ψωμί.

Σύμφωνα με τους αρτοποιούς η απλή φραντζόλα ψωμί χαρακτηρίζεται ως «κράχτης» και η τιμή του είναι αρκετά χαμηλή. Με τους άλλους τύπους ψωμιών, όπως πολύσπορα, πολυτελείας ή με αλεύρι από καλαμπόκι, αν ζυγίζονται, ο καταναλωτής θα τα πληρώνει φθηνότερα από ότι σήμερα ισχυρίζονται.

Γιακουμάτος: Βαρύς ο πέλεκυς σε όποιον δεν συμμορφωθεί

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος επισήμανε πως όποιος από τους αρτοποιούς δεν συμμορφωθεί με τις διατάξεις του νόμου, «ο πέλεκυς θα πέσει βαρύς» καθώς θα επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα. Ενώ ξεκαθάρισε ότι το ζύγισμα του ψωμιού δεν αφορά μόνο τους φούρνους αλλά όλα τα σημεία πώλησης άρτου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα