Ποιες πισίνες δεν έχουν φόρο πολυτελούς διαβίωσης;

Οι πισίνες των ξενοδοχείων, των σπα, των γυμναστηρίων, των ινστιτούτων και των τουριστικών καταλυμάτων κ.α  δεν βαρύνονται με φόρο πολυτελούς διαβίωσης, καθώς χρησιμοποιούνται στα πλαίσια άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας και ο φόρος επιβάλλεται πάνω στις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.

Αυτό σημειώνεται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, τονίζοντας πως στις περιπτώσεις αυτές δεν πρέπει να συμπληρώνονται οι πισίνες στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αντικαταστάτρια του κ.Θεοχάρη, αν η πισίνα χρησιμοποιείται για παράδειγμα από τους ενοίκους επιπλωμένων δωματίων ή ξενοδοχείων, από την εκμετάλλευση των οποίων η επιχείρηση αποκτά εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις (Δ' κατηγορίας), το τεκμήριο χρήσης της πισίνας δεν βαρύνει τον επιχειρηματία.

Όπως επισημαίνει η κ.Σαββαϊδου στις περιπτώσεις διαπίστωσης ελλιπών-λανθασμένων στοιχείων για την ορθή εκκαθάριση, οι υπόχρεοι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν στην αρμόδια ΔΟΥ αίτηση-τροποποιητική δήλωση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που διαθέτουν και η εφορία θα προβαίνει σε νέα εκκαθάριση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα