Ψαλίδι σε 746 χιλιάδες συντάξεις από 30 Ιουλίου

Μειωμένες θα είναι από τις 30 Ιουλίου οι συντάξεις για περισσότερους από 700.000 συνταξιούχους. Η μείωση έγκειται στο γεγονός ότι αλλάζει ο τρόπος παρακράτησης φόρου, για όσους παίρνουν περισσότερες από δύο συντάξεις, κύριες και επικουρικές.

Η παρακράτηση του φόρου θα γίνεται από αυτό το μήνα προκαταβολικά στο σύνολο των συντάξεων και όχι σε κάθε σύνταξη ξεχωριστά όπως γινόταν μέχρι τον Ιούλιο. Με αυτό τον τρόπο οι συνταξιούχοι θα πληρώνουν προκαταβολικά κάθε μήνα ένα τμήμα του φόρου που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσουν την επόμενη χρονιά με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.

Με την αλλαγή αυτή 746.780 συνταξιούχοι με δύο ή περισσότερες συντάξεις που στο σύνολο ξεπερνούν τα 750 ευρώ, θα δουν 40 ευρώ μέση μείωση από αύξηση παρακράτησης, λόγω αλλαγής της φορολογικής κλίμακας, επειδή όταν συμψηφίζονται δύο ή περισσότερες συντάξεις μεγαλώνει η φορολογική κλίμακα.

Αντίθετα 399.230 συνταξιούχοι με συντάξεις έως 700 ευρώ θα δουν 15 ευρώ μέση αύξηση επειδή σε αυτές σταματά η παρακράτηση φόρου που είχαν μέχρι τον Ιούλιο.

Πηγή: sknews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα