Κατάσχεση των εισπράξεων από επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν

Ακόμη και κατάσχεση των εισπράξεων από επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν θα κάνει το ΣΔΟΕ καθώς ειδικά στις τουριστικές περιοχές η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.

Τις τελευταίες ημέρες οι Ράμπο του Σώματος έχουν εξαπολύσει «κυνηγητό» φοροφυγάδων, κυρίως επιχειρήσεων που δεν κόβουν αποδείξεις συστηματικά. Εχουν φτάσει μάλιστα στο σημείο να κάνουν κατάσχεση των εισπράξεων μέσα από τα ταμεία των επιχειρήσεων και τα ποσά θα συμψηφίζονται με το ποσό της οφειλής από πρόστιμα κ.λπ.

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη χθες, Κυριακή, όταν ελεγκτές του ΣΔΟΕ βρέθηκαν σε καφετέρια με ξαπλώστρες, παρέμειναν στον χώρο για αρκετές ώρες και κατάσχεσαν ότι έσοδο είχε ο επιχειρηματίας από τον τζίρο του που έφτασε τις 10 με 15 χιλιάδες ευρώ.

Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει εδώ και έξι μήνες και το ΣΔΟΕ προετοιμάζεται για νέες εφόδους σε επιχειρηματίες που δεν έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση χρεών και δεν έχουν πληρώσει δόσεις προς την εφορία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, στο στόχαστρο της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχουν μπει ουζερί, καφετέριες, ταβέρνες και ζαχαροπλαστεία.

Επιχειρηματίας στου οποίου το μαγαζί μπήκαν και κατέσχεσαν την είσπραξη είπε: “Μπήκαν στο μαγαζί με κόσμο με δουλειά και με αστυνομική συνοδεία πήραν την είσπραξη και έφυγαν. Και αυτό το θεωρούν νόμιμο”.

 

πηγη www.imerisia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα