Έκλεψαν το σταυρό παιδιού την ώρα της βάφτισης!

Δεν έχουν προηγούμενο όσα εκτυλίχθηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στα Γιάννενα, την ώρα της βάφτισης ενός βρέφους.

Ενώ το μυστήριο βρίσκονταν σε εξέλιξη, ένα παιδάκι, έκλεψε το σταυρό που είχε προμηθευτεί ο νονός και μαζί με τη μητέρα του που το συνόδευε, έφυγαν τρέχοντας από το Ναό.

Μητέρα και παιδί είχαν παρεισφρήσει στο χώρο και δεν ανήκαν βέβαια στους προσκεκλημένους. Εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός της πολυκοσμίας, καθώς νωρίτερα είχε τελεστεί και ο γάμος του ζευγαριού, το οποίο βάφτισε αμέσως μετά και το μωράκι του.

Η κλοπή του σταυρού έγινε αντιληπτή σε κλάσματα δευτερολέπτου, όμως κανένας δεν κατάφερε να σταματήσει την καλοντυμένη κυρία με το παιδάκι που έτρεχαν.

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ όργωσαν την γύρω περιοχή και έχοντας τα χαρακτηριστικά παιδιού και μητέρας έκαναν εκτεταμένες έρευνες για να τους εντοπίσουν προκειμένου να επιστρέψουν στην εκκλησία το σταυρό του νεοφώτιστου αγοριού.

Μετά από μία ώρα περίπου, στις εννέα το βράδυ της Κυριακής, κατάφεραν να τους εντοπίσουν. Όπως προέκυψε πρόκειται για μία γυναίκα από τη Βουλγαρία και το παιδί της ενώ αναζητείται κι ένας ακόμη άνδρας.

Στην εκκλησία επικράτησε αναστάτωση. Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί. Η βάφτιση του βρέφους, ολοκληρώθηκε μετά από τη διακοπή που έγινε λόγω του απρόσμενου και δυσάρεστου γεγονότος. Και για την περάτωση του μυστηρίου χρησιμοποιήθηκε ο σταυρός από ένα άλλο παιδάκι, πρώτο ξάδερφο του νεοφώτιστου.

Πηγή: epiruspost.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα