Ανοίγει ο δρόμος για την ελάφρυνση του χρέους

Να ανοίξει τη συζήτηση για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους -έστω και σε τεχνικό επίπεδο- προτίθεται το υπουργείο Οικονομικών κατά τη συζήτηση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Η συνεδρίαση ξεκινά σε λιγότερο από μία ώρα και, τυπικά, στην ατζέντα βρίσκεται το θέμα της εκταμίευσης της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η κυβέρνηση εκτιμά ότι η περίσταση είναι ευνοϊκή για τις ελληνικές κινήσεις καθώς πραγματοποιείται μία ημέρα μετά την επικύρωση της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η τρόικα έχει δώσει θετική εισήγηση για τη χορήγηση της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ, ενώ και η Κομισιόν έχει επίσης εκφράσει ικανοποίηση για τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που είχε ψηφιστεί τον προηγούμενο μήνα και περιελάμβανε αρκετά από τα προαπαιτούμενα.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να παρουσιαστούν και οι βασικοί άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου για την ελληνική οικονομία ενώ  θα προετοιμαστεί και η ατζέντα για το Eurogroup της 5ης Μαΐου όπου προβλέπεται πολιτική παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα για ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα