Spiegel: Aπατηλή η ευφορία της ευρωζώνης

Για απατηλή ευφορία στην ευρωζώνη κάνει λόγο ο γνωστός Γερμανός δημοσιογράφος Βόλφγκανγκ Μινχάου σε άρθρο του στο Spiegel, όπου κάνει ειδική αναφορά στην Ελλάδα.

«Εάν διαβάσετε ότι η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε αυτό το χρόνο περίπου 2%, τότε να θυμηθείτε παράλληλα ότι προηγουμένως συρρικνώθηκε κατά 30%» αναφέρει ο Μινχάου, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι ρίζες της κρίσης βρίσκονται στις ανισότητες: «Ας ξεκινήσουμε με την Ελλάδα. Η ανεργία των νέων βρίσκεται στο 60%. Παρά τη φούσκα της κερδοσκοπίας δεν υπάρχουν σημάδια για αναζωογόνηση των επενδύσεων. Ποιος θα πάει να χτίσει ένα εργοστάσιο σε μια χώρα που πιστεύει πως κάποια στιγμή δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τα χρέη της;».

Ο ίδιος, μάλιστα, δηλώνει απαισιόδοξος για το κατά πόσο θα ξεπεράσει η ευρωζώνη την κρίση: «Για μένα δεν είναι σαφές πως μια νομισματική ένωση θα ξεπεράσει μια τέτοια στρεβλή κατάσταση. Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι Έλληνες και οι Ιταλοί θα στηρίζουν την ευρωζώνη και σε πέντε χρόνια, ακόμα και εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί για τους ανθρώπους;».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα