Reuters: To ελληνικό ομόλογο αρχίζει να δίνει κέρδη

Η απόδοση του νέου πενταετούς ομολόγου, του πρώτου που εξέδωσε η Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια, υποχωρούσε την Πέμπτη σε επίπεδα χαμηλότερα της έκδοσής του, σημειώνει το Reuters, μειώνοντας τις ανησυχίες ότι είχε προσελκύσει βραχυπρόθεσμους επενδυτές και hedge funds που ήθελαν να κατοχυρώσουν άμεσα κέρδη.

Η υποχώρηση της απόδοσης του κάτω του 4,95% στις αρχές της εβδομάδας υποδηλώνει ότι τα ελληνικά ομόλογα μπορούν να προσελκύσουν μια πιο σταθερή βάση μακροχρόνιων επενδυτών, σύμφωνα με το Reuters.

Ωστόσο, άλλοι αναλυτές αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στο ράλι που σημειώνουν γενικά τα ομόλογα της περιφέρειας της Ευρωζώνης, κυρίως λόγω των υποσχέσεων της ΕΚΤ για παρεμβάσεις. Η διαπραγμάτευση του νέου πενταετούς ομολόγου ξεκίνησε επίσημα στην ΗΔΑΤ τη Μ. Πέμπτη, ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιούνταν αγοραπωλησίες.

Η απόδοση του ελληνικού πενταετούς στο ντεμπούτο του την περασμένη εβδομάδα είχε αυξηθεί έως το 5,1% από το 4,95% που τιμολογήθηκε στην έκδοσή του. Αυτό είχε δημιουργήσει ανησυχίες ότι είχε προσελκύσει βραχυπρόθεσμους επενδυτές και hedge funds που ήθελαν να κατοχυρώσουν άμεσα κέρδη.

Η υποχώρηση της απόδοσης του κάτω του 4,95% στις αρχές της εβδομάδας υποδηλώνει ότι τα ελληνικά ομόλογα μπορούν να προσελκύσουν μια πιο σταθερή βάση μακροχρόνιων επενδυτών. Μια καλή επίδοση του ομολόγου στην αγορά είναι σημαντική για τη χώρα, καθώς θα προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών και σε μελλοντικές εκδόσεις ομολόγων, εκτιμά το Reuters.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα