ΙΟΒΕ: Ανάκαμψη υπό όρους, ήπια μείωση της ανεργίας

Η επιστροφή στην ανάπτυξη από φέτος, είναι πλέον στόχος εφικτός υπό συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις, υπογραμμίζει σε έκθεσή του το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ),  στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία που έδωσε στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα εκτιμά ότι η ανεργία το 2014 θα διαμορφωθεί φέτος περίπου μια ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα από πέρυσι, στο 26%.

Η επίτευξη ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα,  σταθερής και σε υψηλό επίπεδο,  δεν μπορεί να επιτευχθεί υποστηρίζει  χωρίς τη δημιουργία συνθηκών που να προσελκύουν επενδυτές και ουσιαστική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της οικονομίας, τονίζει.

Επιμένει στη σημασία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και προειδοποιεί εκ νέου για τους κινδύνους της πολιτικής αβεβαιότητας εν όψει εκλογών. «Ο τρέχων εκλογικός κύκλος δημιουργεί αβεβαιότητα και έχει οδηγήσει σε αναμονή επιχειρήσεις και νοικοκυριά για τη λήψη ορισμένων αποφάσεων», σημειώνεται στην έκθεση.

Σε ό,τι αφορά το χρέος,  το ΙΟΒΕ διατυπώνει την εκτίμηση ότι το χρηματοδοτικό κενό για τα επόμενα χρόνια αναμένεται να περιοριστεί περαιτέρω μετά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους στην ευρωζώνη για το ελληνικό χρέος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα