Πρόστιμα 116.000 ευρώ σε σχολές οδηγών

Πρόστιμα συνολικού ύψους 116,43 χιλιάδων ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα που πραγματοποίησε σε ενώσεις επιχειρήσεων και μεμονωμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των σχολών υποψηφίων οδηγών.

Συγκεκριμένα η Ολομέλεια της Επιτροπής διαπίστωσε παράβαση των όρων ανταγωνισμού, από ορισμένους συλλόγους / σωματεία και μεμονωμένες επιχειρήσεις. Έτσι η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε τα παρακάτω πρόστιμα:

-στο Σύλλογο Σχολών Οδηγών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» 27.263 ευρώ,

-στο Σωματείο Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων και Δικύκλων Θεσσαλονίκης «Ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ», 22.938 ευρώ,

-στο Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ, 4.673 ευρώ,

-στο Σωματείο Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων και Δικύκλων Άρτας «Ο ΑΡΑΧΘΟΣ» 4.724 ευρώ,

-στην Ένωση Επαγγελματιών Εκγυμναστών Οδηγών Αυτοκινήτων - Μοτοσικλετών Ηπείρου και Επτανήσων «ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» 31.802 ευρώ,

-στο Σωματείο Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, 18.330 ευρώ.

Μάλιστα όπως αναφέρει η απόφαση της επιτροπής, εάν οι ενώσεις επιχειρήσεων ή τα σωματεία στα οποία επεβλήθησαν τα πρόστιμα δεν είναι αξιόχρεα, υποχρεούται να συγκεντρώσουν εισφορές από τα μέλη τους, προκειμένου να καλύψουν το ποσό του προστίμου.

Επίσης με την ίδια απόφαση, η Επιτροπή αποφάσισε και επέβαλλε μικρότερα πρόστιμα, έως 2.170 ευρώ, σε επτά μεμονωμένες σχολές οδηγών του Νομού Βοιωτίας των Κορνέζου, Λιάγκα, Λυσιγάκη, Βόκαλη-Βλάχου, Κρουστάλη, Καψάλη και Κατόπη για την παράβαση του από κοινού καθορισμού των τιμών.

Τέλος, η Επιτροπή Ανταγωνισμού απηύθυνε συστάσεις στο Σωματείο Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και στο Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτου-Μοτοσικλέτας ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ για άλλες διαπιστωθείσες παραβάσεις, ενώ διαπίστωσε παράβαση της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ για τη διευκόλυνση που παρείχε στην αντιανταγωνιστική σύμπραξη.

Αντίθετα, παραβάσεις δεν στοιχειοθετήθηκαν για τα υπόλοιπα τραπεζικά ιδρύματα που ελέγχθηκαν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα