Θεοχάρης: Δεν συμψηφίζονται τα επιδόματα με τις φορολογικές οφειλές

Στη διαβεβαίωση ότι το επίδομα τέκνων δεν συμψηφίζεται αυτόματα με πιθανές φορολογικές οφειλές των δικαιούχων και ως εκ τούτου καταβάλλεται κανονικά προχώρησε σήμερα, Πέμπτη, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης.

Απαντώντας μέσω twitter σε πολίτη που είχε οφειλές προς την εφορία ύψους 500 ευρώ και ο οποίος έλαβε στον τραπεζικό του λογαριασμό επίδομα τέκνων 240 ευρώ ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ξεκαθάρισε πως δεν γίνεται συμψηφισμός φορολογικών υποχρεώσεων με επιδόματα. «Τα επιδόματα δεν συμψηφίζονται», ξεκαθάρισε ο κ. Θεοχάρης.

Σημειώνεται πως προ ημερών ο ΟΓΑ προχώρησε στην καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν. 4093/2012) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν. 4141/2013) σε 104.431 δικαιούχους, καταβάλλοντας 48,41 εκατ. ευρώ.

Εντός του Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει η καταβολή της τελευταίας δόσης των οικογενειακών επιδομάτων που αφορά σε όλους τους δικαιούχους, καθώς και αυτών που θα πληρωθούν για πρώτη φορά και σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει προσπάθεια η πληρωμή να πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα