Ε9: Τελικά θα δωθεί παράταση;

Σχεδόν δεδομένη θεωρείται η παράταση της προθεσμίας (λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου) για την υποβολή των δηλώσεων ακινήτων (έντυπο Ε9), καθώς συνεχίζονται τα προβλήματα υπερφόρτωσης στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου προσανατολίζεται στον διαχωρισμό των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων Ε9, ανάλογα με το αντικείμενό τους.

Στην περίπτωση δήλωσης μεταβολών που επήλθαν στα στοιχεία των ακινήτων κατά το 2012 θα δοθεί περιθώριο πιθανότατα μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να έχει χρόνο στη συνέχεια και το υπουργείο Οικονομικών για τον υπολογισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2013.

Για την επικαιροποίηση των στοιχείων των αγροτεμαχίων, των αγρών, των βοσκοτόπων και των λοιπών εκτάσεων γης εκτός σχεδίων πόλεων -εν όψει του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, ο οποίος θα εφαρμοστεί από το 2014- η προθεσμία θα παραταθεί έως τις 15 ή τις 30 Νοεμβρίου 2013.

Το υπουργείο Οικονομικών προχωράει στην παράταση των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων για τα ακίνητα, καθώς συνεχίζει να «κολλάει» διαρκώς η ηλεκτρονική εφαρμογή, προκαλώντας πρόσθετα προβλήματα και ταλαιπωρία στους φορολογουμένους, που προσπαθούν αυτές τις ημέρες να υποβάλουν τις δηλώσεις Ε9.

Μάλιστα, χιλιάδες φορολογούμενοι που προσπάθησαν χθες να υποβάλουν δηλώσεις δεν τα κατάφεραν λόγω των αρκετών διακοπών στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή, τις οποίες προκάλεσε η υπερφόρτωση του δικτύου.


ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα