Οι ελληνικές καταθέσεις είναι ασφαλείς, ότι και να γίνει στη Κύπρο

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να συζητήσει με τον πρωθυπουργό τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο αλλά και όλα τα ανοιχτά «μέτωπα» ελληνικής κυβέρνησης –τρόικας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο θα βρεθεί ξανά στο Μέγαρο Μαξίμου και το απόγευμα της Πέμπτης. Σε κάθε περίπτωση αυτό που τονίζει το Μαξίμου είναι πως δεν υπάρχει κανένα θέμα για την ελληνική οικονομία! Αυτό επανέλαβε και χθες ο κος Στουρνάρας λέγοντας πως «η ελληνική οικονομία είναι πλήρως θωρακισμένη», τονίζοντας πως όποια και να είναι η απόφαση στην Κύπρο, η Αθήνα δεν πρόκειται να επηρεαστεί αρνητικά το ίδιο και οι καταθέσεις των ελλήνων στις ελληνικές τράπεζες.

"Υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο απορρόφησης των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα"

Νωρίτερα, εργαζόμενοι της τράπεζας Κύπρου πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο οικονομικών, ζητώντας να διασφαλιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας, ανεξάρτητα από τη λύση που θα αποφασιστεί για τη διάσωση της Κύπρου.  Όπως τελικά τους διαβεβαίωσε ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα Άκης Σκέρτσος «υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο απορρόφησης των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα»

Κλειστές οι τράπεζες μέχρι και τη Δευτέρα, «ανοιχτά» τα ΑΤΜ

Εν τω μεταξύ, όπως γράψαμε και χθες στο star.gr, τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Δευτέρα , δεδομένου ότι θα πρέπει να ληφθεί πρώτα απόφαση από την Κύπρο και μετά να προχωρήσουν οι οποίες διαδικασίες στην Ελλάδα.  Σημειώνεται ωστόσο πως τα αυτόματα μηχανήματα ΑΤΜ λειτουργούν κανονικά και έτσι όσοι επιθυμούν μπορούν να τραβήξουν χρήματα.

Βίντεο ΑΝΤ1

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα