Ναυάγησε η πώληση της Οξιάς στον Εμίρη του Κατάρ

Ναυάγησε τελικά η πώληση του ελληνικού ιδιωτικού νησιού Οξιά σε επενδυτές από το Κατάρ. Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ έχασε το ενδιαφέρον της για την αγορά του νησιού που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, κοντά στην Ιθάκη, γιατί , όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος της Ιθάκης, το κομμάτι του νησιού (10 στρέμματα από τα 4.500) όπου ήθελαν να χτίσουν χαρακτηρίζεται δασικό.

«Μίλησα με συνεργάτη του Εμίρη και μου είπε ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον για την Οξιά, μολονότι είχαν δώσει και προκαταβολές όχι μόνο γι' αυτό το νησάκι αλλά και για άλλα των Εχινάδων. Ουσιαστικά αυτό που μας είπαν είναι: "Μείνετε να κοιτάζετε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν και να τρώτε τους καρπούς τους..."» λέει ο κ. Κασσιανός.

32 άδειες για…. 1 νησί !!!

Η ματαίωση της πώλησης του ιδιωτικού νησιού Οξιά δεν είναι η μοναδική, πολλά είναι τα ιδιωτικά νησιά που δεν μπορούν να βρουν αγοραστή εξαιτίας των  ατελείωτων γραφειοκρατικών εμποδίων στην Ελλάδα και των δεκάδων απαιτούμενων δικαιολογητικών.

«Ένας ξένος χρειάζεται 32 άδειες για να αγοράσει ένα ελληνικό νησί» τονίζει ο Φαρχάντ Βλαντί, ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες  πώλησης ιδιωτικών νησιών στον κόσμο.

«Στον Κορινθιακό Κόλπο, 1,5 χλμ. από την πόλη της Ιτέας και σε μικρή απόσταση από τους Δελφούς, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και το ιστορικό λιμάνι του Γαλαξιδίου, βρίσκεται αυτό το όμορφο νησί του Αγίου Αθανασίου. Τα πεύκα και οι ελιές είναι διάσπαρτα σε όλο το έδαφός του και μια μικρή αμμουδερή παραλία βρίσκεται στη βορειοδυτική περιοχή. Είναι ιδανικό μέρος για ηρεμία και μοναδικές φυσικές συνθήκες διαβίωσης. Κατάλληλο για την ανάπτυξη ιδιωτικής βίλας (εξοχικό ή μόνιμη κατοικία)».

Με περιγραφές όπως η παραπάνω εταιρείες πώλησης ιδιωτικών νησιών προσπαθούν να προσελκύσουν αγοραστές για τα ελληνικά νησιά. Οι τιμές αρχίζουν από 1.000.000 ΕΥΡΩ και φτάνουν και τα 150.000.000 ευρώ. Για παράδειγμα, το νησάκι του Αγίου Αθανασίου πωλείται προς 1.600.000 ευρώ. Το νησάκι Αγία Τριάδα κοντά στην Ερέτρια, που λέγεται ότι στο παρελθόν το έχουν επισκεφθεί οι Μπιτλς και ο Τσόρτσιλ, πωλείται 18 εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή του νησιού Πάτροκλος στον Σαρωνικό, κοντά στο Σούνιο, φτάνει τα 150 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα