Ολοκληρώθηκε η έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Εurogroup

Περίπου τρεις ώρες κράτησε η έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας του Eurogroup, στην οποία συμμετείχαν και οι υπουργοί Οικονομικών, με τα σημάδια να δείχνουν... θρίλερ μέχρι την Δευτέρα και τους αξιωματούχους να αναζητούν την χρυσή τομή μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων, κυρίως της Γερμανίας, για το ελληνικό χρέος.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, που έγινε ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, παρουσιάστηκαν όλες οι προταθείσες λύσεις και το κόστος που θα έχει για κάθε χώρα της Ευρωζώνης οι αποφάσεις για να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο. Στο μεταξύ, οι διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο συνεχίζονται...

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ πιέζει για οριστική λύση έως το 2020, με δραστική μείωση των επιτοκίων δανεισμού, μεγάλη περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων, επαναγορά ομολόγων μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου και μεταφορά μέρους των κερδών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις εθνικές τράπεζες.

Η Γερμανία φαίνεται να αντιδρά στην μείωση των επιτοκίων και προτάσσει ένα νέο «κούρεμα», ενώ στόχος είναι η μείωση του ελληνικού χρέους κατά 40 – 45 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020.

Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει πως πρέπει να υπάρξει συνδυασμός παραγόντων για να είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος, ενώ εκφράζει αισιοδοξία πως την Δευτέρα θα εγκριθεί η εκταμίευση σε πρώτη φάση των 31,5 δισ. ευρώ και σε δεύτερη φάση άλλων 12,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα