Bild: Η Γερμανία κερδίζει χρήματα χάρη στην κρίση του ευρώ

Η γερμανική εφημερίδα Bild υποστήριξε σήμερα ότι  η Γερμανία κερδίζει χρήματα χάρη στην κρίση του ευρώ.

Τους τελευταίους 30 μήνες η Γερμανία έχει εξοικονομήσει πάνω από 60 δισ. ευρώ μέσω της αναχρηματοδότησης του χρέους της", ανέφερε, επικαλούμενη έναν αναλυτή. Αν προστεθεί στο ποσό αυτό "η αύξηση των φορολογικών εσόδων κι η μείωση των κοινωνικών δαπανών, η εξοικονόμηση φτάνει τα 70 ως 100 δισ. ευρώ

"Ειδικά το κράτος και οι καταναλωτές επωφελούνται από τα χαμηλά επιτόκια", σημείωσε η εφημερίδα σε άρθρο που δημοσιεύει στην σελ. 2. Ο υπουργός Οικονομικών "Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κερδίζει μάλιστα χρήματα ακόμα κι όταν δανείζεται", χάρη στα αρνητικά επιτόκια για τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα, εξήγησε η Bild.

Πράγματι, τα πολύ χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται η Γερμανία αποβαίνουν σε όφελος του κρατικού προυπολογισμού και των ιδιωτικών τραπεζών. Ειδικότερα οι τράπεζες επωφελούνται από την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων που εφαρμόζει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα για να αποσοβηθεί η κρίση. Αποτέλεσμα, η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα ...δεν στοιχίζει τίποτα στη Γερμανία, γράφει η Bild.

Ακόμα, οι γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις επωφελούνται από την πτώση της ισοτιμίας του ευρώ, που αυξάνει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους, συμπεραίνει η Bild.

Πως η Γερμανία κερδίζει από την ελληνική κρίση. Αξίζει να το δεις ...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα