Roubini Global Economics: "Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ το 2013"

Επικίνδυνα αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την Ευρωζώνη. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν μόνο ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας να σώσουν το ευρώ, μέσω μιας ελεγχόμενης αποχώρησης της Ελλάδας. Μόνο τότε η Ευρωζώνη μπορεί να αποφύγει την πλήρη κατάρρευση.

Αυτά αναφέρει σε συνέντευξή της η Gina Sanchez, διευθύντρια της Roubini Global Economics, προσθέτοντας: "Πλησιάζουμε ένα κρίσιμο σημείο. Οι Ευρωπαίοι βρίσκονται πολύ κοντά στο σημείο εκείνο που... θα ξεμείνουν από πραγματικές και αξιόπιστες λύσεις για την ανάσχεση της κρίσης".

Η περίοδος 2013-2014 θα αποδειχθεί υψίστης σημασίας, καθώς τότε τα πραγματικά προβλήματα της Ευρωζώνης θα είναι πολύ ισχυρότερα των λύσεων που προτείνουν οι Ευρωπαίοι, προσθέτει.

"Η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ στις αρχές του 2013. Η νέα κυβέρνηση δεν θα κατορθώσει να καταλαγιάσει - ή και να νικήσει - την οργή των Ελλήνων πολιτών", προειδοποιεί η Sanchez. Κατά την ίδια, η κατάρρευση της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού η κοινωνική αναταραχή θα λάβει στο άμεσο μέλλον τρομακτικές διαστάσεις...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα