Έρχονται και νέα σκληρά μέτρα 8 δις ευρώ!

Σήμερα ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, συναντάται πάλι με τους επικεφαλής της τρόικας και στο ΥΠΟΙΚ πραγματοποιούνται πυρετώδεις διαβουλεύσεις, καθώς η διορία λήγει το απόγευμα και το μεσοπρόθεσμο πρέπει να οριστικοποιηθεί.

Μπορεί ο νέος υπουργός, να υποσχέθηκε την Τρίτη στην Βουλή ότι με το νέο φορολογικό ν/σ θα πατάξει τις αδικίες, τις οποίες ο ίδιος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν, αλλά τα νέα μέτρα που ζήτησε η τρόικα αναμένονται πιο επαχθή από τα προηγούμενα!

Οι επικεφαλής της τρόικας, που βρίσκονται στην Αθήνα, βρήκαν «μαύρη τρύπα» 3,8 δις ευρώ στα έσοδα για το 2011 και γύρισαν πίσω τα βιβλία, ζητώντας– τι άλλο;- επιπλέον μέτρα!

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το συνολικό ύψος των μέτρων ενδέχεται να ξεπεράσει τα 8 δις ευρώ, παρόλο που μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Παπακωνσταντίνου διεμήνυε ότι δεν θα ξεπερνούν τα 6,4 δις ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τις έκτακτες εισφορές, την κατάργηση των bonus αποδείξεων και τα υπόλοιπα μέτρα για τα οποία , έρχονται και άλλα!!

Μάλιστα, υπάρχει σκέψη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να τεθούν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που είχε αποφασιστεί να αντικαταστήσουν κάποια από τα προηγούμενα, ταυτόχρονα με αυτά που ήταν για αντικατάσταση!

Οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το μίγμα των νέων επαχθών μέτρων θα «γονατίσει» την κοινωνία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα