ΔΝΤ: "Όχι στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους"

Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στις διαβουλεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα διεθνούς δανεισμού προς την Ελλάδα αντιτίθενται στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον η εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ., Κάρολιν Άτκινσον, υπεύθυνη για τις εξωτερικές σχέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Υπάρχει τώρα μία διαβούλευση στο θέμα της χρηματοδότησης. Το πρόγραμμα δεν εξετάζει το ενδεχόμενο μιας αναδιάρθρωσης του χρέους, νομίζω ότι όλος ο κόσμος συμφωνεί ότι οποιοσδήποτε τύπος ακούσιας αναδιάρθρωσης του χρέους ή κάποιο πιστωτικό γεγονός... θα ήταν κάτι ανεπιθύμητο» σημείωσε η κυρία Άτκινσον.

«Νομίζω ότι η άποψη, για την οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι ήταν σαφείς, είναι ότι η χρηματοδότηση, που θα προκριθεί τελικά, όποια κι αν είναι, δεν θα πρέπει να διαταράξει την οικονομική σταθερότητα» πρόσθεσε.

Η κα Άτκινσον δεν θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα κατά ποιον τρόπο η ίδια ορίζει την «ακούσια αναδιάρθρωση» ή κάποιο «πιστωτικό γεγονός», σχετικά με το ελληνικό χρέος.

Στο μεταξύ, πηγές στο Παρίσι ανέφεραν σήμερα, μιλώντας στο Reuters, ότι η Γαλλία θα μπορούσε να στηρίξει την ανταλλαγή εκ μέρους ιδιωτών πιστωτών των ληγόντων ελληνικών ομολόγων, με νέα - ως τμήμα ενός νέου δανεισμού της Ελλάδας από το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε., στην περίπτωση που μπορεί να εξευρεθεί η εκούσια φόρμουλα, ώστε να αποφευχθεί μία ευρύτερη ζημιά στις χρηματαγορές της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα