Οι επισκέψεις του πατριού στην κρεβατοκάμαρα της 13χρονης δεν ήταν αθώες

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κακουργιοδικείου αναφέρεται ότι «κατά τα έτη 2010-2011, ενώ ο κατηγορούμενος, ως σύντροφος της μητέρας της παραπονούμενης ηλικίας 15 ετών, συμβίωνε μαζί τους».

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας/Αμμοχώστου που συνεδρίασε σήμερα στη Λάρνακα, επέβαλε συντρέχουσες ποινής φυλάκισης ύψους 10 χρόνων, σε άνδρα 47 ετών, ελληνικής καταγωγής, για τα αδικήματα του βιασμού, της διαφθοράς νεαρής γυναίκας ηλικίας δεκατριών χρονών μέχρι δεκαεπτά και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κακουργιοδικείου αναφέρεται ότι «τα αδικήματα έλαβαν χώρα στην Επαρχία Λάρνακας, κατά τα έτη 2010-2011, ενώ ο κατηγορούμενος, ως σύντροφος της μητέρας της παραπονούμενης ηλικίας 15 ετών, συμβίωνε μαζί τους».

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο σημείωσε ότι «στην κρινόμενη περίπτωση, οι πράξεις του κατηγορουμένου μας έχουν προκαλέσει αποστροφή και βδελυγμία στον υπέρτατο βαθμό. Εκμεταλλευόμενος τη δυνατότητα επαφής που είχε με την παραπονούμενη, συμβιώνοντας μαζί της ως σύντροφος της μητέρας της και καταχρώμενος την αναγνωρισμένη θέση επιρροής του επί της παραπονούμενης, η οποία δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον πατέρα της και για αυτό το λόγο εκλάμβανε αρχικά τις ενέργειες του ως πατρικές, επιδόθηκε για περίοδο 8 μηνών περίπου, σε συμπεριφορά που τον υποβίβασε από το ανθρώπινο σε πιο χαμηλό επίπεδο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κακουργιοδικείου ο κατηγορούμενος «δεν δίστασε να εκμεταλλευθεί σεξουαλικά την παραπονούμενη, ηλικίας 15 ετών, παρενοχλώντας την αρχικά και βιάζοντας την εν τέλει, χρησιμοποιώντας την ως αντικείμενο ικανοποίησης των σεξουαλικών του ορέξεων. Αντί, ως σύντροφος της μητέρας της παραπονούμενης και παίρνοντας τον ρόλο του πατέρα, συμβιώνοντας μαζί τους ως μέλος της οικογένειας τους, να γίνει ο προστάτης της, την εκμεταλλεύθηκε για ικανοποίηση των σεξουαλικών του ενστίκτων».

Προστίθεται ακόμα ότι «ο περαιτέρω χαρακτηρισμός των πράξεων του έναντι της ανήλικης παραπονούμενης περιττεύει, γιατί είναι τέτοιες που από μόνες τους χρωματίζουν με τα πιο έντονα χρώματα τα σε βάρος της ανοσιουργήματα. Περιοριζόμαστε επομένως, στις πιο πάνω παρατηρήσεις, τονίζοντας συγχρόνως ότι όσοι βιάζουν και εκμεταλλεύονται σεξουαλικά ανήλικα παιδιά, θα αντιμετωπίσουν την αυστηρότητα του Δικαστηρίου και αυτό θα πράξουμε».

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα