Στην φυλακή Βρετανός που τρόμαξε πλήρωμα και επιβάτες

Επρόκειτο για την πτήση LS465 της Jet2 την οποία κατατρομοκράτησε νεαρός Βρετανός, ο οποίος απειλούσε με χειροδικεία το πλήρωμα, αλλά και μια συγκεκριμένη οικογένεια Ελληνοκυπρίων η οποία εισέπραξε όλη την μήνι του 21χρονου

Η πτήση LS465 πραγματοποιήθηκε μετ' εμποδίων στις 13 Ιουλίου καθώς λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους ο νεαρός 21χρονος Βρετανός, ξεκίνησε να προκαλεί και εν συνεχεία να παρενοχλεί επιβάτες, ωστόσο σταδιακά άρχισε να εστιάζει σε μια συγκεκριμένη οικογένεια Ελληνοκυπρίων.

Ξαφνικά τους φώναξε «Αν μιλάτε για μένα θα σας σπάσω τα μούρα», «Στα αγγλικά να μιλάτε», με την οικογένεια έντρομη να ακούει τις απειλές του. Όταν παρενέβη το πλήρωμα και ειδικά ένας πιλότος ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει αντιμετώπισαν την ίδια επιθετική και απειλητική συμπεριφορά.

Εν τέλει με το πλήρωμα να έχει δοκιμάσει τα πάντα, αποφάσισαν να ενημερώσουν τις Αρχές του αεροδρομίου του Μάντσεστερ οπότε και έγινε εκτροπή της πτήσης και έκτακτη προσγείωσή του, με τον νεαρό να συλλαμβάνεται.

Απολογούμενος προς το δικαστήριο ο 21χρονος ανέφερε πως φέρθηκε απερίσκεπτα αποδίδοντας την συμπεριφορά του στην μέθη.

Ωστόσο, το βρετανικό δικαστήριο έκρινε πως με τις ενέργειές του έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης, των υπόλοιπων επιβατών και του αεροσκάφους και τον καταδίκασε σε εξάμηνη φυλάκιση με άμεση ισχύ.  Επίσης η JET2 τον έχει αποκλείσει διά βίου από μελλοντικές της πτήσεις.

Έτσι ο 21χρονος Βρετανός καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση από το δικαστήριο του Μάντσεστερ.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα