Ανθούπολη: Ένοπλος απειλούσε γείτονές του με κυνηγετικό όπλο

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Αστυνομία αφού ένοπλος άντρας φέρεται να απειλούσε γειτόνισσά του στην περιοχή της Ανθούπολης στη Λευκωσία. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Αστυνομίας γύρω στις 1340 ένας άνδρας βγήκε από το σπίτι του και με κυνηγετικό όπλο πυροβόλησε στον αέρα. Στη συνέχεια, μπήκε και πάλι στο σπίτι του, όπου και έχει κλειδωθεί.

Για το λόγο αυτό οι Αρχές προτρέπουν για την ασφάλεια των κατοίκων να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν στους δρόμους. Ωστόσο, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές δεν τίθεται ζήτημα βίαιης εφόδου για εξουδετέρωση του ενόπλου, καθώς δεν κρατά ομήρους.

Δυό περιπολικά της ΜΜΑΔ τα οποία έσπευσαν προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση με τον διαπραγματευτή της Αστυνομίας να έχει καταφτάσει στο σημείο, ενώ στις διαπραγματεύσεις ενδέχεται να συμβάλει και γείτονας του ο οποίος τον γνωρίζει καλά.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ζήτησε να προσέλθούν επί τόπου κάποιοι φίλοι του όπως και έγινε, ενώ φαίνεται να έχει βρεθεί ένας αρχικός δίαυλος επικοινωνίας μαζί του, παρά το γεγονός ότι αρχικά δεν επεδείκνυε καμία απολύτως διάθεση συνεργασίας.

Ο ένοπλος εξακολουθεί ωστόσο να βρίσκεται ταμπουρωμένος εντός της οικίας του καθώς μέχρι πρότινος αρνείτο να συνεργαστεί με τις Αρχές.

Την καταγγελία έκαναν κάτοικοι της περιοχής, αναφέροντας ότι πρόκειται για 38χρονο, κατά πάσα πιθανότητα ένοπλο, ο οποίος εκτιμάται ότι έριξε προειδοποιητικές βολές στον αέρα για εκφοβισμό, ωστόσο η Αστυνομία δεν επιβεβαιώνει ακόμα την πληροφορία.

Σύμφωνα με το SigmaLive πρόκειται για χρήστη ναρκωτικών ουσιών ο οποίος κυκλοφορεί με κυνηγετικό όπλο το οποίο χρησιμοποίησε πυροβολώντας τρεις φορές στον αέρα, ενώ κινούνταν απειλητικά προς γειτονικό του σπίτι.

Σύμφωνα με τους γείτονες, η μητέρα του 38χρονου που μένει στο σπίτι βρίσκεται εκτός Λευκωσίας, ενώ η σύζυγός του, αλλοδαπή, βρίσκεται εκτός Κύπρου αυτές τις ημέρες.

 

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα