Ψάχνουν εκτός Κύπρου για το δεύτερο δράστη της δολοφονίας Καλοψιδιώτη

Αγία Νάπα: Στο παρελθόν του εκτός Κύπρου, αλλά και τα πολλαπλά μέτωπα που είχε ανοικτά εντός, αναζητούνται τα αίτια της στυγερής δολοφονίας του Φάνου Καλοψιδιώτη και δύο άλλων προσώπων που βρίσκονταν μαζί του στο ίδιο τραπέζι το βράδυ της Πέμπτης στην Αγία Νάπα. Ο Καλοψιδιώτης γνώριζε τα τελευταία χρόνια ότι κάποιοι επιδίωκαν να τον εξοντώσουν, αλλά παρά τα δρακόντεια μέτρα αυτοπροστασίας που ελάμβανε, δεν απέτρεψε «την προδιαγραμμένη», για πολλούς, δολοφονία του.

Μια «θωρακισμένη» βίλα σε περιοχή μεταξύ  Αγίας Νάπας - Παραλιμνίου, ένα σώμα από σωματοφύλακες σε κάθε του βήμα που οπλοφορούσαν, συχνές αλλαγές οχημάτων και δρομολογίων, ήταν μερικά από τα μέτρα που πήρε ο 51χρονος, προκειμένου να προστατεύει τη ζωή του από τους διώκτες του. Ωστόσο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποδείχθηκε ότι αυτοί που επιδίωκαν μανιωδώς να τον εκτελέσουν έσφιγγαν τον κλοιό γύρω του, με αποκορύφωμα την προψεσινή δολοφονία του.

Ήταν γύρω στις 10:10 το βράδυ της Πέμπτης όταν ο Φάνος Καλοψιδιώτης, 51 χρόνων, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου, 46 χρόνων, η σύζυγός του Σκεύη Χατζηευθυμίου, 39 χρόνων, μαζί με άλλους φίλους και σωματοφύλακες του, δειπνούσαν σε καφεστιατόριο ιδιοκτησίας του, στην είσοδο της οδού Καταλυμάτων, από τη λεωφόρο Nissi. Στο τραπέζι κάθονταν και τα δυο παιδιά του ζεύγους Χατζηευθυμίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε ο «Φ», στο καφεστιατόριο υπήρχαν ακόμη μερικοί τουρίστες – θαμώνες.

Τα πάντα έγιναν αστραπιαία, η ομάδα προστασίας του Καλοψιδιώτη αιφνιδιάστηκε και πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι σωματοφύλακές του, οι εκτελεστές πέτυχαν τον στόχο τους. Με ένα αυτόματο Καλάσνικοφ και με ένα πιστόλι, οι εκτελεστές έριξαν στο ψαχνό εναντίον των θαμώνων στο τραπέζι του Καλοψιδιώτη. Αδιαφορώντας για τα δυο παιδιά, αδιαφορώντας αν θα σκοτώνονταν αθώοι.
philenews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα