Κύπρος: Πρόσληψη 3.000 ΕΠΟΠ με μισθό 1.127 ευρώ

Η Εθνική Φρουρά αλλάζει και ψάχνει 3000 επαγγελματίες, που θα στελεχώσουν ένα σύγχρονο στρατό. Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων θα είναι διαθέσιμη απο 3-24 Ιουνίου και οι μηνιαίες αποδοχές θα είναι 1.127€ συν ο 13ος μισθός. Η σύμβαση θα έχει διάκρεια ένα έτος με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι 10 έτη.

Το οράριο εργασίας θα είναι 07.00- 14.00 ίδιο με των υπολοίπων στελεχών με αριθμό υπηρεσιών όπως καθορίζεται από τον Αρχηγό ΓΕΕΦ και θα δικαιούνται άδεια 20 μέρες το χρόνο. Αναλυτικότερα, για κάθε συμπληρωμένο μήνα απασχόλησης του ΕΠΟΠ υπάρχει δικαίωμα σε άδεια ίση με το 1/12 της συνολικής άδειας που λαμβάνει εργοδοτούμενος καθορισμένης διάρκειας που συμπληρώνει συνεχή απασχόληση ενός έτους, δηλαδή, είκοσι (20) εργάσιμων ημερών για κάθε έτος απασχόλησης, σε περίπτωση πενθήμερης εβδομάδας εργασίας. Ακόμη ο ΕΠΟΠ έχει δικαίωμα σε άδεια ασθένειας είκοσι οκτώ (28) ημερών το χρόνο. Του παρέχεται, περαιτέρω, το δικαίωμα σε παράταση της άδειας αυτής, με πλήρεις απολαβές, για χρονική περίοδο μέχρι και δεκατεσσάρων (14) ημερών, νοουμένου ότι εξασφαλίζεται σχετική έγκριση του κυβερνητικού Ιατροσυμβουλίου, μέσω της ίδιας διαδικασίας που τηρείται και για τα μέλη του Στρατού της Δημοκρατίας που υπηρετούν με απόσπαση στην Εθνική Φρουρά.

 

Στους ΕΠΟΠ παραχωρούνται δωρεάν στρατιωτικές στολές και άλλα εφόδια καθώς και ιατροφαρμακευτική περίθλαψη για τουςίδιους, τις συζήγους και τα τέκνα τους σε Κυβερνητικά Ιατρικά Ιδρύματα, κατ’ αναλογία των όσων ισχύουν για τα μόνιμα μέλη του Στρατού της Δημοκρατίας.

Επίσης τους δίνετα η δυνατότητα σπουδών με μειωμένα δίδακτρα μέχρι και 50%, που παραχωρούνται από ιδιωτικά πανεπιστήμια και ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου στο πλαίσιο συνεργασιών του Υπουργείου Άμυνας, με απογευματινή ή βραδινή φοίτηση καθώς και η δυνατότητα εξασφάλισης υποτροφιών για απόκτηση πτυχίου ή μεταπτυχιακού, κατόπιν διαγωνισμών, σε εξειδικευμένες υπηρεσίες/ θέσεις.

Δείτε περισσότερα στην επίσημη σελίδα.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα