Κύπρος: Το ΔΝΤ πάγωσε τη νέα δόση του δανείου

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν μπορεί πλέον να απελευθερώσει τη νέα δόση του δανείου προς την Κύπρο μετά την αναστολή της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων όπως προβλεπόταν από το πρόγραμμα δανεισμού της χώρας.

«Μετά τη σημερινή αναστολή της υφιστάμενης νομοθεσίας οι κρίσιμες απαιτήσεις για την ολοκλήρωση της πέμπτης αναθεώρησης του προγράμματος δεν πληρούνται πλέον» αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε σχετική ανακοίνωσή του. «Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας και σε συμφωνία με τις αρχές σχετικά με τα επόμενα βήματα το προσεχές διάστημα» σημειώνει επίσης η ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η ζώνη του ευρώ απελευθέρωσε την τελευταία δόση του πακέτου διάσωσης για την Κύπρο τον περασμένο Νοέμβριο αφότου η Λευκωσία τροποποίησε τους νόμους για τις κατασχέσεις σχετικά με την αναγκαστική πώληση των υποθηκευμένων ακινήτων, σύμφωνα με τους όρους του δανείου.

Η Κύπρος χρειάστηκε ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις αρχές του 2013, κυρίως λόγω των προβλημάτων στον τραπεζικό τομέα.
news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα