Εξιτήριο παίρνει ο Νίκος Αναστασιάδης

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται να εξέλθει σήμερα, αργά το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), από το νοσοκομείο «Όρος Σινά» (Mount Sinai) του Μανχάταν, όπου στις 2 Δεκεμβρίου είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, τύπου Maze, για τη διόρθωση της μιτροειδούς και της τριγλώχινας βαλβίδας, καθώς και για διόρθωση καρδιακής αρρυθμίας.

Ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης πριν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο θα μιλήσει στους δημοσιογράφους, όπως επίσης και ο Αμερικανός γιατρός που τον χειρούργησε, Ντέιβιντ 'Ανταμς και ο ομογενής επεμβατικός καρδιολόγος του εν λόγω νοσοκομείου, Γιώργος Ντάγκας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Κύπρου θα μεταβεί σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, θα παραμείνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της επομένης.

«Η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του εξελίχτηκε ομαλά, δεν υπήρξε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα και πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος θα μπορεί να ταξιδέψει στην Κύπρο πριν τα Χριστούγεννα» ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ιατρική πηγή του νοσοκομείου.

Στο πλευρό του προέδρου Αναστασιάδη βρισκόταν συνεχώς η σύζυγός του, 'Αντρη Αναστασιάδη, καθώς και για αρκετές μέρες οι δυο θυγατέρες του, Ινώ και Έλσα, οι οποίες αναχώρησαν από τη Νέα Υόρκη, επιστρέφοντας στην Κύπρο, την περασμένη Τετάρτη. Την ίδια μέρα, είχε επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Κύπρου στο νοσοκομείο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Κατά την παραμονή του στο ξενοδοχείο, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, την Τετάρτη, ενώ την Τρίτη θα συναντηθεί με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, με τους οποίους θα συζητήσει τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα