Ραντεβού θανάτου για δύο νεαρούς. Ανήλικος μαχαίρωσε 22χρονο

Τον ισχυρισμό του 17χρονου Αλέξης Αναστασίου, να κάρφωσε το μαχαίρι του στον λαιμό του 22χρονου Μαϊκλ Άντονι Λούη Μηνά ευρισκόμενος σε θέση αυτοάμυνας, εξετάζει η Αστυνομία, καθώς στη σκηνή του εγκλήματος εντοπίστηκε λεπίδα την οποία φέρεται –σύμφωνα με τη μαρτυρία του ανήλικου– να τράβηξε πρώτο το θύμα, όταν οι δύο νεαροί βρέθηκαν στο ισόγειο της πολυκατοικίας όπου διέμενε ο Αγγλοκύπριος στο ραντεβού θανάτου που είχαν κλείσει.

Σύμφωνα με το www.newsit.com.cy ο 17χρονος Αλέξης Αναστασίου, που ως γνωστόν παραδέχθηκε ενοχή και τελεί υπό οκταήμερη κράτηση, κατέθεσε προφορικώς ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον 22χρονο το πρωί του Σαββάτου. Τα ξημερώματα της Κυριακής ο δράστης έφτασε στο ισόγειο της πολυκατοικίας, για να τον συναντήσει, οπλισμένος με στρατιωτικό μαχαίρι. Ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε σε θέση αυτοάμυνας, ότι δηλαδή το θύμα τράβηξε πρώτο λεπίδα, κι έτσι ανέσυρε και αυτός μαχαίρι, το οποίο και κάρφωσε στον λαιμό του 22χρονου.
Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν οποιαδήποτε στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν τον ισχυρισμό του Αναστασίου για το ποιος επιτέθηκε πρώτος.

Στο μεταξύ χθες το απόγευμα συνελήφθηκαν δύο άτομα, ένας 27χρονος και ένας 34χρονος από τη Λάρνακα, ως ύποπτοι για συνέργεια στο φόνο του Μαϊκλ Άντονι Λούη Μηνά.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι «στα πλαίσια των ερευνών της Αστυνομίας για εξιχνίαση της υπόθεσης του φόνου εκ προμελέτης του 22χρονου, προέκυψε μαρτυρία εναντίον δύο ατόμων, ενός 27χρονου και ενός 34χρονου οι οποίοι συνελήφθηκαν στη Λάρνακα το απόγευμα, δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης».

Πρόσθεσε ότι «φαίνεται ότι τα δύο άτομα είχαν μεταφέρει τον 17χρονο έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε ο 22χρονος στην πάροδο της οδού Τουσχανέ στη Λάρνακα. Από τη μαρτυρία προκύπτει επίσης ότι οι δύο δεν γνώριζαν τις προθέσεις του 17χρονου και απλώς κάθονταν στο πάρκο που βρίσκεται δίπλα από την πολυκατοικία».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία σημείωσε ο κ. Αγγελίδης φαίνεται ότι μόλις ο 17χρονος είδε το αυτοκίνητο του θύματος βγήκε από το όχημα στο οποίο βρισκόταν και έτρεξε προς τον 22χρονο. Τα δύο άτομα άκουσαν κραυγές και μόλις ο 17χρονος επέστρεψε τρέχοντας στο αυτοκίνητο, ο ένας από τους δύο αντιλήφθηκε τι έγινε και ετράπη σε φυγή.

Ο 17χρονος ανάγκασε τον οδηγό του αυτοκινήτου να τον μεταφέρει στο σημείο όπου η Αστυνομία εντόπισε το μαχαίρι, το φονικό όπλο δηλαδή. Μόλις όμως ο 17χρονος κατέβηκε από το αυτοκίνητο ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από την Αστυνομία και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας για περαιτέρω έρευνες και εξετάσεις.

Τα δύο άτομα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής τους.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα