Κύπρος: Κλοπή πίνακα ζωγραφικής αξίας 6 εκατ. ευρώ

Συνελήφθη χθες βράδυ με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση 44χρονος στην Κύπρο για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με υπόθεση κλοπής πίνακα ζωγραφικής, αξίας έξι εκατομμυρίων ευρώ, από οικία 70χρονου στην επαρχία Λεμεσού.

Όπως μεταδίδει το "protothema" σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 44χρονου, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους πέντε γραμμαρίων περίπου.

Από την κατοικία του 70χρονου εκλάπησαν εκτός από τον πίνακα που είναι του 1870 και απεικονίζει μια μπαλαρίνα, ένα μεταλλικό χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε επτά χρυσά ρολόγια, τρία ζευγάρια χρυσά γυαλιά όπερας, τρία χρυσά γυαλιά και 20 μανικετόκουμπα, συνολικής αξίας 157.000 ευρώ.

Ο πίνακας, διαστάσεων 61Χ47 εκατοστά, δεν ήταν ασφαλισμένος και ήταν του Γάλλου ζωγράφου Εντγκάρ Ντεγκά (Edgar Degas), ενός από τους σημαντικότερους ζωγράφους του 19ου αιώνα.

Θεωρείται, πάντως, ιδιαίτερα δύσκολο ένας τέτοιος πίνακας να πουληθεί στην Κύπρο, ενώ δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και η λαθραία μεταφορά του εκτός της χώρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα