Κύπρος: Η κακοποίηση σκύλου κοστίζει ακριβά σε ξενοδοχείο

Ζημιά στη δημόσια εικόνα του ξενοδοχείου Anastasia Beach Hotel στην Αγία Νάπα της Κύπρου κινδυνεύει να προκαλέσει η έκταση που έχει λάβει το περιστατικό κακοποίησης σκύλου από προσωπικό του ξενοδοχείου που ήθελε να το απομακρύνει.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο, όμως οι αντιδράσεις συνεχίζονται από Βρετανούς φιλόζωους και τουρίστες, οι οποίοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας τους για το συμβάν, ετοιμάζονται για μποϊκοτάζ στο ξενοδοχείο, ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν υπογράψει τη διαδικτυακή καμπάνια που ονομάζεται Billy’s Law, η οποία καλεί τους Κύπριους να εφαρμόσουν τους νόμους περί κακομεταχείρισης των ζώων και να φέρουν τους κατηγορούμενους εν όψει της Δικαιοσύνης.

Την Παρασκευή, βρετανοί τουρίστες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το ξενοδοχείο, το οποίο ανήκει στον όμιλο Tsokkos, τη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων της Κύπρου. Οι τουρίστες κρατούσαν πλακάτ με σλόγκαν όπως «Τιμωρήστε τους ανθρώπους που κακοποιούν τα ζώα» και «Υποστηρίξτε το Billy’s Law και σταματήστε την κακοποίηση των ζώων τώρα», ενώ φώναζαν «δικαιοσύνη για τον Billy».

Επιπλέον, οι Thomas Cook και easyJet, οι οποίες συνεργάζονταν με το ξενοδοχείο, δήλωσαν ότι «ανησυχούν ιδιαίτερα» για τους ισχυρισμούς σχετικά με το περιστατικό". Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά για το περιστατικό, μέλη του προσωπικού του ξενοδοχείου προσπάθησαν να "ξεφορτωθούν" τον αδέσποτο σκύλο, που ήταν μόλις 7 μηνών, ρίχνοντάς τον μέσα σε ένα μηχάνημα σύνθλιψης για την ανακύκλωση των απορριμμάτων του ξενοδοχείου.

Το κουτάβι βρήκαν ζωντανό, σε άσχημη όμως κατάσταση, σε χαμηλό σημείο του κάδου ένοικοι του ξενοδοχείου. Αμέσως οι τουρίστες κάλεσαν κτηνίατρο της περιοχής, όμως το ζώο υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που είχε υποστεί. μέσα σε λίγες ημέρες.

Αποτέλεσμα ήταν το κουτάβι να σπάσει την πλάτη του και άλλα κόκκαλα ενώ αδυνατούσε να αναπνεύσει. Οι κτηνίατροι αργότερα διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί και βλάβη στον εγκέφαλο.

«Εκλαμβάνουμε τέτοια περιστατικά ως εξαιρετικά σοβαρά, και σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με συμπεριφορές τέτοιου τύπου», δήλωσε η Thomas Cook, ενώ μέχρι και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, καταδίκασε το περιστατικό και χαρακτηρίζοντάς «ντροπή για την κοινωνία και τη χώρα μας».

Η Tsokkos Hotels ...

διαβάστε αναλυτικά στο www.tornosnews.gr

Οργή Κυπρίων για τη δολοφονία του Billy, του σκύλου

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα