Ναρκωτικά και αλκοόλ όπλισαν το χέρι του 34χρονου πατροκτόνου

Το έγκλημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 59χρονου πατέρα του παραδέχθηκε –όπως αναμενόταν– ο 34χρονος ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο οποίος σε κατάσταση αμόκ, στις 18 Ιανουαρίου 2014, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου το θύμα.

«Δυστυχώς ο συνδυασμός του αλκοόλ με την κάνναβη επέδρασαν καταλυτικά στο μυαλό του κατηγορούμενου με τρόπο που εκδηλώθηκε με βία εναντίον του πατέρα του, τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για την κατάντια της ζωής του» ανέφερε ο δικηγόρος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ως ελαφρυντικό για να μετριαστεί η ποινή που θα επιβληθεί στον Μάριο Μελανίτη.

Στην αγόρευση της υπεράσπισης παρουσιάστηκαν μελανές οικογενειακές εικόνες της καθημερινότητας, οι οποίες επέδρασαν καταλυτικά στον ψυχισμό του 34χρονου πατροκτόνου. Η φυσιολογική και χαρούμενη οικογένεια κατέληξε στην εξαθλίωση μετά τη φυλάκιση του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας, υποστήριξε η υπεράσπιση, με τον πατέρα να βυθίζεται στο αλκοόλ και να αρχίζει να κακοποιεί τη σύζυγο του και τον κατηγορούμενο.

Ακολούθως άρχισε την κατάχρηση αλκοόλ και η μητέρα του 34χρονου, με τον ίδιο ως παιδί να βιώνει τους καβγάδες των γονιών του και τη σωματική βία. Ο δικηγόρος τόνισε πως ο κατηγορούμενος ένιωθε πως υπαίτιος για την καταστροφή της οικογένειας ήταν ο πατέρας του, κι έτσι τη μοιραία ημέρα που λογόφεραν, θόλωσε και υπό την επήρεια ουσιών, προχώρησε στη φρικιαστική δολοφονία του 59χρονου.

Υπενθυμίζουμε πως το έγκλημα είχε συμβεί σε φάρμα στην κτηνοτροφική περιοχή Μενοίκου. Το άτομο που ειδοποίησε την Αστυνομία ήταν ο ίδιος ο δράστης της.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Περιστερώνας που μετέβησαν στη σκηνή εντόπισαν τον 34χρονο να κρατά μαχαίρι και να βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση.

Αφού οι αστυνομικοί τον καθησύχασαν, αυτός έριξε το μαχαίρι στο έδαφος και συνελήφθη, παραμένοντας όμως σε κατάσταση αμόκ και σε σύγχυση, για να ακολουθηθεί η δικαστική οδός πλέον που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Απριλίου με την επιβολή ποινής στον κατηγορούμενο για την ειδεχθή πράξη του.

Πηγή: newsit.com.cy

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα