Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2014: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Με επικράτηση των «γαλάζιων» και ανεξάρτητων υποψηφίων έκλεισε ο χάρτης των αυτοδιοικητικών εκλογών σε Περιφέρειες και μεγάλους Δήμους.

Σε «ντέρμπι» για γερά νεύρα εξελίχθηκε η αναμέτρηση για την περιφέρεια της Αττικής, με την Ρένα Δούρου να επικρατεί στο νήμα του Γιάννη Σγουρού.

Ο υποψήφιος της ΝΔ, Γιώργος Παυλίδης κέρδισε τελικά στον β’ γύρο τον συνυποψήφιο του Αριστείδη Γιαννακίδη για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την νίκη πήρε η υποψήφια της Συγγρού Χριστιάνα Καλογήρου κόντρα στον Αθανάσιο Γιακαλή.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ κέρδισε την ηγεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κόντρα στον υποψήφιο της ΝΔ, Ανδρέα Κατσανιώτη.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποτέλεσε έκπληξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο αρχικός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Καρυπίδης κέρδισε τελικά τη θέση του περιφερειάρχη κόντρα στον «γαλάζιο», Γεώργιο Δακή. Ο κ. Καρυπίδης είχε χάσει το χρίσμα της Κουμουνδούρου μετά από τη δημοσιοποίηση των θέσεων του για τους εβραίους και τη Χρυσή Αυγή.

Το «φλερτ» του καρδιοχειρουργού, Νικόλαου Τσιλιμίγκα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας έληξε με την νίκη του υποψηφίου της ΝΔ, Κώστα Αγοραστού.

Η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με την εκλογή του Θεόδωρου Γαλιατσάτου κόντρα στον «γαλάζιο», Σπυρίδων Σπύρου

Ήττα για τη ΝΔ συνιστά το αποτέλεσμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Νικητής στο β’ γύρο αναδείχθηκε ο «γαλάζιος» αντάρτης, Απόστολος Τζιτζικώστας που άφησε στη δεύτερη θέση τον επίσημο υποψήφιο της Συγγρού, Γιάννη Ιωαννίδη.

Αξιοσημείωτη νίκη κατέγραψε και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Αρναουτάκης που κέρδισε τελικά την Περιφέρεια Κρήτης κόντρα στον υποψήφιο της ΝΔ, Σεραφείμ Τσόκα.

Ο νυν περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης έχασε τελικά στον β’ γύρο από τον υποψήφιο της ΝΔ, Γιώργο Χατζημάρκο.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο υποψήφιος της ΝΔ, Πέτρος Τατούλης κέρδισε στον β’ γύρο τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Οδυσσέα Βουδούρη.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρώτος αναδείχθηκε ο «γαλάζιος» Κώστας Μπακογιάννης κόντρα στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελο Αποστόλου.

Οι νικητές στους Δήμους

Στο Δήμο Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνης έκοψε τελικά πρώτος το νήμα κόντρα στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Στη Θεσσαλονίκη ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης άφησε στη δεύτερη θέση τον υποψήφιο της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη.

Μεγάλος νικητής στον Πειραιά ήταν ο Γιάννης Μώραλης, ενώ στη δεύτερη θέση ήρθε ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Κώστας Πελετίδης κέρδισε τελικά τον Δήμο της Πάτρας και ο ανεξάρτητος με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολος Καλογιάννης τον Δήμο Λάρισας.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Νικολούζος πήρε τον Δήμο Κέρκυρας και ο ανεξάρτητος με την υποστήριξη της ΔΗΜΑΡ, Θωμάς Μπέγκας τον Δήμο Ιωαννίνων.

Ο Αχιλλέας Μπέος κέρδισε τον Δήμο του Βόλου και ο ανεξάρτητος με την υποστήριξη της ΔΗΜΑΡ, Αναστάσιος Βάμβουκας τον Δήμο Χανίων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα