Ζώδια: Η νέα θεωρία που ανατρέπει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα

Μπορεί να μην το παραδεχόμαστε πάντα ή να μην το παραδεχόμαστε όλοι, αλλά «χαλαρά» ή όχι, ασχολούμαστε έστω κατά διαστήματα με τα ζώδια. Είναι από τις...καθιερωμένες ερωτήσεις που κάνουμε όταν γνωρίζουμε κάποιον για πρώτη φορά, ζητάμε να μάθουμε το ζώδιο ενός προσώπου που μας ενδιαφέρει ερωτικά και συχνά αναρωτιόμαστε εάν «ταιριάζουμε» ή όχι. Και φυσικά, πολλοί εξ υμών αναζητούμε τις εβδομαδιαίες ή μηνιαίες προβλέψεις για το ζώδιο μας, ή των αγαπημένων μας. Είτε τις παίρνουμε στα σοβαρά είτε όχι.

Πως θα σας φαινόταν όμως εάν μαθαίνατε πως δεν είστε το ζώδιο που νομίζετε; Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το BBC, οι ημερομηνίες που αντιστοιχούν σε ένα ζώδιο καθορίστηκαν πριν από 2000 χρόνια όταν ο ζωδιακός κύκλος αρχικά επινοήθηκε. Η Γη όμως επηρεάζεται από την έλξη που της ασκεί η Σελήνη και ο Ήλιος προκαλώντας ένα φαινόμενο «ταλάντευσης» στον πλανήτη μας.

Εξαιτίας αυτής της δραστηριότητας όπως τονίζουν στο BBC η Dara O Briain και η αστρονόμος Radmila Topalovic, μετά τον καθορισμό των ζωδίων, οι αστερισμοί έχουν, κατά κάποιο τρόπο, μετακινηθεί κατά ένα μήνα.

«Αν υποθέσουμε πως έχουμε γεννηθεί προς τα τέλη Ιανουαρίου, σημαίνει πως ο Ήλιος είναι στον αστερισμό του Υδροχόου. Εάν όμως κοιτάξουμε που είναι ο Ήλιος την ημέρα των γενεθλίων μας, θα δούμε πως δεν είναι στον Υδροχόο αλλά στον γειτονικό αστερισμό του Αιγόκερου», εξηγεί η κ.Topalovic.

Συνεπώς τίθεται το ερώτημα: Τελικά τι ζώδιο είμαστε;

Στην ιστοσελίδα του BBC όπου και δημοσιεύεται η σχετική έρευνα, υπάρχει διαθέσιμη πλατφόρμα στην οποία εισάγοντας την ημερομηνία γέννησής σας, μπορείτε να μάθετε τι ζώδιο είστε...τελικά!

huffingtonpost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα