Social Μedia Sobriety Τest: Το αλκοτέστ του Facebook

Ξυπνήσατε πρωί με πονοκέφαλο μετά από το χθεσινό μεθύσι και αναρωτιέστε μήπως το προηγούμενο βράδυ αναρτήσατε κάποιο «περίεργο» σχόλιο ή στείλατε κανέναν περίεργο μήνυμα στο Facebook.

Εάν το κάνατε, τώρα είναι δύσκολο να το «σώσετε». Για όλςε τις επόμενες φορές που πιθανόν αν υπάρξουν έρχεται ένα νέο δωρεάν πρόγραμμα που λειτουργεί σαν ψηφιακό «αλκοτέστ» να σας σώσει!

Το εν λόγω πρόγραμμα, που φέρει τη χαρακτηριστική ονομασία «Social Μedia Sobriety Τest» («Τεστ Νηφαλιότητας για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης»), αν καταλάβει ότι δεν έχετε πλήρη έλεγχο του εαυτού σας, δεν θα σας αφήσει να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ή ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook!

Πως λειτουργεί; Με σχετικά απλό αλλά έξυπνο τρόπο: η εφαρμογή είναι προγραμματισμένη να θέτει στον χρήστη μια σειρά απλών προβλημάτων εν είδη μικρού τεστ. Τα συγκεκριμένα προβλήματα κανονικά φαντάζουν παιχνιδάκι αλλά για κάποιον που τα έχει τσούξει είναι σχεδόν αδύνατον να τα λύσει! Παραδείγματος χάριν ζητεί από τους χρήστες να τραβήξουν μια ίσια γραμμή χρησιμοποιώντας το ποντίκι του υπολογιστή, να γράψουν την αλφάβητο ανάποδα, να ακολουθήσουν ένα κινούμενο δάχτυλο στην οθόνη ή να μετρήσουν τριάντα δευτερόλεπτα πατώντας τα κουμπιά του ποντικιού!

Το δωρεάν πρόγραμμα επιπλέον δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να το προγραμματίσει, «λέγοντας» του ποιες μέρες και ώρες είναι πιθανό να επιστρέψει πιωμένος και να το κατευθύνει να μπλοκάρει συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Και τι γίνεται αν ο χρήστης αποτύχει στο τεστ αλλά -μην έχοντας δώσει προηγούμενη εντολή- μπει στις ιστοσελίδες και γράψει κάποιο σχόλιο; Το πρόγραμμα απλά αντικαθιστά τα σχόλια του χρήστη με το σχόλιο «Πολύ μεθυσμένος για να κάνω σχόλιο»…!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα