Google: Χαρούμενα 12α γενέθλια Google

Σαν λέξη μπήκε στη ζωή μας πριν 12 ακριβώς χρόνια. Σήμερα λοιπόν η Google σβήνει το κεράκι στην τούρτα που έχει σαν Logo. Η εικόνα είναι του Wayne Thieband.

Τι σημαίνει Google; Το σίγουρο είναι ότι σήμερα όλοι ξέρουν τι είναι και μάλιστα όταν ψάχνουμε κάτι στο Internet το πρώτο που θα πούμε είναι αν το googlησες δηλαδή έχει γίνει συνόνημο με το ψάχνω στο Internet!

Σαν λέξη πριν από 12 χρόνια δεν σήμαινε τίποτα.

Προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης Googol, η οποία εκφράζει μαθηματικό όροκαι σημαίνει το «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά", που φανερώνει και τον "χάος" των πληροφοριών στο Internet.

Το όνομα έχει διπλό συμβολισμό:

  1. αποτελεί λογοπαίγνιο της αγγλικής μονάδας μέτρησης googol
  2. είναι συνθετικό των λέξεων Google και complex

Το Google ξεκίνησε σαν μια κολεγιακή εργασία από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996 για μια μηχανή αναζήτησης.

Σήμερα η μηχανή αναζήτησης google είναι μια από τις δημοφιλέστερες και στην αγγλική γλώσσα το ρήμα "to google" έχει αποκτήσει πλέον ταυτόσημη έννοια με το ρήμα «αναζητώ», και, πρόσφατα, το ίδιο ρήμα προστέθηκε στο αγγλικό λεξικό Merriam-Webster με όλα τα παράγωγά του (to google > googling > googled)

Με απλά λόγια, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών παγκοσμίως.

«Η καταγραφή των πάντων και η γνωστοποίησή τους σε όλους σε μόνιμη βάση είναι η δεδηλωμένη αποστολή της Google"

Εκτός από την παροχή εύκολης πρόσβασης σε δισεκατομμύρια ιστοσελίδες, η Google διαθέτει πολλές ειδικές δυνατότητες για να βρείτε ακριβώς αυτό που αναζητάτε. Ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς δυνατότητες παρουσιάζονται παρακάτω.

  • Χρήσιμα κάθε μέρα
  • Εργαλεία αναφοράς
  • Επιλογή λέξεων-κλειδιών
  • Τοπική αναζήτηση
  • Σχεδιασμός ταξιδιού
  • Βελτίωση αναζήτησης
  • Αναζήτηση με βάση τον αριθμό
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα