Ετοιμάζονται 120 νέοι σταθμοί φόρτισης αυτοκινήτων στην Αττική

Η περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ, θα προχωρήσουν στην από κοινού επέκταση του δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Οι υποδομές για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αττική θα εξελιχθούν σημαντικά στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα, 120 νέοι σταθμοί φόρτισης θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους του Νομού, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς τοποθεσίες. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η μελέτη που θα πραγματοποιήσουν σε συνεργασία το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η Περιφέρεια Αττικής και ο ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με δηλώσεις από την πλευρά του τελευταίου, υπάρχει πρόθεση για την ανάληψη ενεργού ρόλου στην εξέλιξη του δικτύου φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Εξάλλου, οι μελλοντικές απαιτήσεις φόρτισης αυτοκινήτων, είναι κάτι που λογικά θα παίξει σημαντικό ρόλο στα δεδομένα του δικτύου της ηλεκτρικής ενέργειας.

Την πρόθεσή της να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο ανακοίνωσε και η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με την οποία η συνδρομή των αρμόδιων φορέων βελτίωσε πολύ το αρχικό πλάνο. Γι’ αυτό και παρότι ήταν προγραμματισμένο να τοποθετηθούν μόνο 30 νέοι σταθμοί, τελικά ο αριθμός τους θα φτάσει τους 120. Και σύμφωνα με τις δηλώσεις της: «Αυτό είναι το πρώτο έμπρακτο βήμα προς την ενίσχυση της χρήσης καθαρών οχημάτων».

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα