iPhone 6s: Update θα λύσει το πρόβλημα με την μπαταρία

Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες, η Apple ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών του iPhone 6s, εξαιτίας των πολλαπλών αναφορών που υπήρχαν από χρήστες ότι οι συσκευές τους έκλειναν τυχαία. Ενώ αρχικά η Apple χαρακτήρισε αυτό το πρόβλημα ως περιορισμένο, οι αυξανόμενες αναφορές την ανάγκασαν να κάνει μια επιπλέον κίνηση, αυτή την φορά με την μορφή software update.

Σε ένα post της Apple σε Κινέζικο site, αναφέρει «Θα συμπεριλάβουμε επιπλέον διαγνωστική δυνατότητα σε ένα iOS software update το οποίο θα είναι διαθέσιμο την επόμενη εβδομάδα. Αυτό θα μας επιτρέψει να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες εβδομάδες, οι οποίες ίσως μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε του αλγόριθμους που χρησιμοποιούμε για την διαχείριση των επιδόσεων της μπαταρίας και του τερματισμού. Εάν τέτοιες προσθήκες είναι δυνατές, θα έρθουν με κάποιο μελλοντικό software update».

Να σημειώσουμε εδώ ότι, το update δεν έχει ως σκοπό να διορθώσει το πρόβλημα, αλλά να φέρει στις συσκευές ένα software εργαλείο το οποίο θα συλλέγει δεδομένα που θα επιτρέψουν στην Apple να κάνει καλύτερη διάγνωση του προβλήματος. Αφού τελικά συλλέξει τα δεδομένα, τότε θα προσπαθήσει να δει αν το πρόβλημα λύνεται με ένα άλλο software update. Δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο θα πάρει μια τέτοια διαδικασία, αλλά το diagnostic tool θα είναι μέρος του επερχόμενου iOS 10.2 update.

Εντωμεταξύ, η Apple παρείχε μια εξήγηση για τον πιθανό λόγο που υπάρχει αυτό το πρόβλημα, ο οποίος είναι σχετικός με κάποια μέρη της μπαταρίας, τα οποία είχαν εκτεθεί παραπάνω από το κανονικό στον αέρα, προκαλώντας έτσι προβλήματα σήμερα.

 

techblog

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα