Η Google γίνεται πλέον ενήλικη και το γιορτάζει! Κλείνει τα 18!

Η Google γιορτάζει σήμερα τα 18α γενεθλια της! Γίνεται πλέον ενήλικη και το γιορτάζει με ένα παιχνιδιάρικο γεμάτο μπαλόνια doodle!

Η μηχανή αναζήτησης google έκανε τα πρώτα της βήματα ον Ιανουάριο του 1996, ως μια ερευνητική απόπειρα από τους Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν όταν έκαναν και οι δύο το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια.

Πήρε το όνομά της από τον αναγραμματισμό της λέξης Googol και τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100. Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Έρευνες αγοράς έδειξαν ότι τον Απρίλιο του 2007, η Google Inc. ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία ως η διασημότερη εταιρία παγκοσμίως, εκτοπίζοντας έτσι τη Microsoft Corp.

Η ανάπτυξη της είναι ραγδαία καθώς πλέον προσφέρει λογισμικό συμπεριλαμβανομένου email (Gmail), σουίτα γραφείου (Google Drive), και κοινωνικής δικτύωσης (Google +). Η εταιρία ηγείται της ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος για κινητές συσκευές Android.

Σύμφωνα με τους ανεξάρτητους παρόχους στοιχείων επισκεψιμότητας Alexa και SimilarWeb, το Google.com είναι πρώτο και δεύτερο σε επισκεψιμότητα αντίστοιχα, έχει την υψηλότερη επισκεψιμότητα ανάμεσα στις μηχανές αναζήτησης, έχοντας περισσότερους από 16 δισεκατομμύρια επισκέπτες ανά μήνα για το Μάιο του 2015.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα