Κορυφώνεται η κόντρα Apple - Spotify. Στη μέση οι καλλιτέχνες

Μεταξύ διασταυρούμενων πυρών φέρνει η κλιμακούμενη κόντρα Apple-Spotify πολλούς καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg, το Spotify ….«εκδικείται» του καλλιτέχνες που κλείνουν συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας για τις νέες τους δουλειές με την Apple Music φροντίζοντας να γίνουν τα τραγούδια που έχει στην πλατφόρμα του να γίνονται όλο και πιο δύσκολα στο να τα βρει κανείς ή όλο και πιο ακριβά.

Το Spotify παραμένει, παρά την άνοδο του Apple Music, η νούμερα ένα πλατφόρμα μουσικών υπηρεσιών και οι καλλιτέχνες που έχουν πλέον στραφεί στη μουσική υπηρεσία της Apple βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να μην μπορούν να πάρουν τα τραγούδια τους από το Spotify λόγω συμφωνιών και συμβολαίων που είχαν συνάψει στο παρελθόν.

Το νέο επεισόδιο στο σήριαλ της κόντρας Apple-Spotify αναμένεται να έχει συνέχεια, καθώς το Spotify βρίσκεται αυτή την περίοδο στη μέση της επαναδιαπραγμάτευσης των συμφωνιών του με τις δισκογραφικές εταιρείες, ενώ παράλληλα στοχεύει στην εισαγωγή του στο χρηματιστήριο μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η εταιρεία δεν είναι κερδοφόρα, παρά το γεγονός πως καταγράφει ετήσιο τζίρο δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων. Καταλυτικό ρόλο σε αυτό παίζει το γεγονός πως το 55% των εσόδων της πηγαίνει στις δισκογραφικές και στα πνευματικά δικαιώματα.
enikonomia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα