Ο Μπαράκ Ομπάμα πρωταγωνιστής σε βίντεο εικονικής πραγματικότητας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δεν κρύβει την αγάπη του στην τεχνολογία και τη φύση.
Με αφορμή την επίσκεψή του στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι της Καλιφόρνια, λοιπόν, ο απερχόμενος πρόεδρος συνδύασε τις δύο αγάπες του και πραγματοποίησε ένα βίντεο 360 μοιρών με διάρκεια 11 λεπτών, το οποίο δημιουργήθηκε για λογαριασμό του National Geographic.

Με το ρόλο του αφηγητή ο Ομπάμα ακούγεται να περιγράφει την ιστορία του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι, αλλά και να μεταφέρει τις εντυπώσεις του από την επίσκεψη που πραγματοποίησε με τη σύζυγό του, Μισέλ, και τις κόρες του, Σάσα και Μαλία.

«Μας έκοψε την ανάσα», ακούγεται να λέει ο Ομπάμα, μεταφέροντας τις ομορφιές του καταπράσινου τοπίου με τις επιβλητικές βουνοπλαγιές που καταγράφηκαν με μοναδικό τρόπο από το στούντιο Felix & Paul Studios και την εταιρία Oculus, προσφέροντας στο θεατή την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεται στο σημείο.

«Ξέρουμε ότι η προστασία και η διατήρηση τόπων όπως το Γιοσέμιτι, και όλων των Εθνικών Πάρκων μας, είναι σήμερα περισσότερο σημαντικό από ποτέ. Καθώς βλέπουμε μπροστά, τα ερχόμενα χρόνια, τις επόμενες δεκαετίες, η αλλαγή και η αύξηση στη θερμοκρασία σημαίνει πως τα πτηνά και τα θηλαστικά που έχουν μετατρέψει σε σπίτι τους το Γιοσέμιτι, μεταφέρονται εκεί για να ξεφύγουν από τη ζέστη», προσθέτει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο Ομπάμα είχε φωτογραφηθεί φορώντας ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, δώρο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ιδρυτή της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Ο Ζούκερμπεργκ, μάλιστα, ανήρτησε τη σχετική φωτογραφία στο προφίλ του, προσκαλώντας τον πρόεδρο σε έναν αγώνα πινγκ πονγκ σε εικονικές συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

«Μια χαρά σε βλέπω κύριε Πρόεδρε! Την επόμενη φορά θα παίξουμε μαζί έναν αγώνα πινγκ πονγκ μηδενικής βαρύτητας :)», έγραψε στη λεζάντα.



Ο Μπαράκ Ομπάμα πρωταγωνιστής σε βίντεο εικονικής πραγματικότηταςprotothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα