Τι έχει κάνει ο Ζούκερμπεργκ για την ασφάλεια του υπολογιστή του

Ο ιδρυτής του Facebook φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για το ότι μπορεί να τον... κατασκοπεύουν και μια φωτογραφία που διέρρευσε το προδίδει!

Μια φωτογραφία που μοιράστηκε για τον εορτασμό των 500 εκατομμύρια ενεργών χρηστών κάθε μήνα στο Instagram, δείχνει την κάμερα και το βύσμα του ήχου στο Macbook του δισεκατομμυριούχου να καλύπτονται με κομμάτια από ταινία. Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει φορέσει το πλατύ του χαμόγελο και είναι απλά ντυμένος, ενώ κρατάει ένα πλαίσιο του Instagram που γράφει τα εξής: «Ευχαριστούμε όλους στην κοινότητά που μας βοηθήσατε να πιάσουμε αυτό το ορόσημο».

Μετά την ανάρτηση της φωτογραφίας στο διαδίκτυο, πολλοί χρήστες εντόπισαν και επεσήμαναν την ταινία που καλύπτει τη φωτογραφική του μηχανή του υπολογιστή και το βύσμα του ήχου στο Macbook στο γραφείο του. Έτσι κι αλλιώς φημολογείται ότι εξειδικευμένοι χάκερ είναι σε θέση να πάρουν εικόνες από τις κάμερες φορητών υπολογιστών όταν δεν καλύπτονται από κάτι. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και μέσω των ηχείων και των ακουστικών. Φαίνεται ότι ο Ζούκερμπεργκ θέλει να αποφύγει να συμβεί κάτι τέτοιο με την τοποθέτηση ενός κομματιού ταινίας πάνω στη φωτογραφική μηχανή του υπολογιστή καθιστώντας ουσιαστικά την κάμερα άχρηστη.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο επιχειρηματίας εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής του. Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε φωτογραφηθεί έξω, ενώ βρισκόταν σε ένα ταξίδι στο Βερολίνο με τουλάχιστον πέντε φρουρούς ασφαλείας να κινούνται παράλληλα με αυτόν. Δε ρισκάρει τίποτα ούτε σε ό,τι έχει να κάνει με την προσωπική του ασφάλεια, αλλά ούτε και με την ασφάλεια των προσωπικών και επαγγελματικών του δεδομένων. Λέγεται μάλιστα ότι σε 5 χρόνια, ο 31χρονος έχει δαπανήσει περισσότερα από 16 εκατομμύρια δολάρια προστατεύοντας τον ίδιο και την οικογένειά του.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα