Το Facebook αλλάζει τα trending topics μετά το σάλο

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, Facebook μετά τον θόρυβο που έγινε σχετικά με τα ελεγχόμενα trends, κάνει αλλαγές για να ρίξει τους τόνους

Όπως φαίνεται το Facebook ετοιμάζεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προσδιορίζονται τα trends με αποτέλεσμα να μην βασίζεται πλέον σε ειδήσεις που καλύπτουν τα 10 μέσα με τα οποία συνεργάζεται (το BBC News,το  CNN, το Fox News, το Guardian, το NBC News, οι New York Times, το USA Today, η Wall Street Journal, η Washington Post, το Yahoo News και η Yahoo), αλλά πλέον θα χρησιμοποιεί αλγορίθμους που θα σκανάρουν τα posts των χρηστών και στη συνέχεια θα εμφανίζουν αυτά με τα περισσότερα mentions σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης εκτός από τον αλγόριθμο θα κάνει αλλαγές και στο πρόγραμμα εκπαίδευσης κι εξάσκησης των τεχνικών που επιβλέπουν τα trends με σκοπό να γίνεται ακόμα καλύτερος έλεγχος.

Με αυτό τον τρόπο υποστηρίζει ότι θα μειωθεί η πιθανότητα να χαθεί μια ιστορία σε περίπτωση που τα μέσα ενημέρωσης δεν την έχουν καλύψει.

Τέλος το Faecbook υποστηρίζει ότι οι αλλαγές αυτές γίνονται άσχετα με το αποτέλεσμα της έρευνας για τα κατευθυνόμενα πολιτικά trends

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα