Google: Θέλει να βάλει το Android μέσα στο μάτι

Με το Google Glass, η εταιρεία μπορεί να μην κατάφερε να πετύχει τον σκοπό της άμεσα και να σταμάτησε την παραγωγή του αρχές του 2015, όμως η Google δηλώνει ότι έμαθε από τα λάθη της. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια θα είναι η πορεία του Google Glass, αλλά φαίνεται πως έχει μεγαλύτερα σχέδια στα σκαριά.

Αντί να έχεις το Android μπροστά σου μέσω του Goole Glass, πατέντα της Google δείχνει ότι θέλει να βάλει το mobile OS απευθείας μέσα στο μάτι. Η πατέντα που κατέθεσε η Google ονομάζεται «Intra-ocular device» (ενδοφθάλμια συσκευή) και μια κεραία θα της δίνει την ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργεί. Ωστόσο, δεν περιγράφεται πως ακριβώς θα λειτουργεί.

Στην αίτηση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας δεν αναφέρεται ξεκάθαρα το Android, αλλά τι άλλο θα μπορούσε να τρέχει μια τέτοια συσκευή της Google. Πρόκειται για μια συσκευή που μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα εύκαμπτο πολυμερικό υλικό. Η εισαγωγή μιας τέτοιας συσκευής στο μάτι δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, καθώς περιλαμβάνει μια βελόνα που διεισδύει στον κερατοειδή.

Η Google ευελπιστεί ότι η συσκευή αυτή θα μπορεί να προβάλει το περιεχόμενο στον χρήστη και θα μπορεί να αλληλεπιδρά με λιγότερο φουτουριστικές συσκευές όπως είναι ένα smartphone.

Προς το παρόν δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες και φανταζόμαστε ότι θα περάσει καιρός μέχρι να δούμε στην αγορά μια τέτοια συσκευή, όμως στο μέλλον τα wearables φαίνεται θα αποκτήσουν μια εντελώς διαφορετική διάσταση.

 

 

techblog

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα