Nexus: Το νέο κινητό από την Google

To δικό της smartphone φέρεται να ετοιμάζει η Google, το οποίο μάλιστα σχεδιάζει να διαθέτει απευθείας στους καταναλωτές, με τις φήμες περί επιθετικής εισόδου της εταιρείας στην αγορά κινητών τηλεφώνων να πυκνώνουν.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η συσκευή μπορεί να είναι έτοιμη για κυκλοφορία ήδη από το 2010 και η Google σχεδιάζει να διαθέτει η ίδια απευθείας το κινητό της τηλέφωνο στους καταναλωτές. Το Nexus, όπως θα ονομάζεται το τηλέφωνο, θα χρησιμοποιεί το Android, το λειτουργικό σύστημα που έχει αναπτύξει η εταιρεία για κινητά τηλέφωνο και έχουν επιλέξει για τα νέα τους μοντέλα εταιρείες όπως η Motorola και Sony Ericsson.

Αν ισχύουν οι φήμες, ειδικά οι σχετικές με την αυτόνομη διάθεση του Nexus, πρόκειται για μία από τις πιο τολμηρές κινήσεις της Google, η οποία έχει εξαιρετικά περιορισμένη «εμπειρία» απευθείας πώλησης συσκευών στους καταναλωτές.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν, σύμφωνα με το Reuters, ότι ο στόχος είναι να αποκτήσει η Google πρόσβαση σε σημαντικά στοιχεία για τους χρήστες, ώστε να πουλά ακριβότερα τις διαφημίσεις -κερδίζοντας από εκεί χρήματα, παρά από την πώληση συσκευών. Η διείσδυση του ίδιου του συστήματος Android στην -κεντρικής σημασίας- αγορά της δυτικής Ευρώπης εκτιμάται ότι έχει αυξηθεί στο 5,4% το τρίτο τρίμηνο του 2009.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα