iPad Pro: Απογοητεύει και προκαλεί νέο πλήγμα στην Apple

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι προγραμματιστές με το νέο ορόσημο της Apple, iPad Pro λόγω της έλλειψης features στο iOS App Store, καθώς αισθάνονται ότι αυτό τους περιορίζει από το να δημιουργήσουν καλύτερες εφαρμογές.

Ίσως το βασικότερο χαρακτηριστικό που λείπει είναι η επιλογή μιας trial εκδοχής για εφαρμογές.

Αυτή η αστοχία έχει ως αποτέλεσμα πολλοί από τους σημαντικότερους προγραμματιστές της Apple να χάνουν το ενδιαφέρον τους για νέο τάμπλετ , κάτι που όπως είναι προφανές ουσιαστικά θάβει το προϊόν. Διότι εάν δεν υπάρχουν επαγγελματικές εφαρμογές διαθέσιμες για τη συσκευή τότε ο κόσμος δεν πρόκειται να το επιλέξει, από τη στιγμή που στην αγορά κυκλοφορούν αντίστοιχα προϊόντα με πλήθος εφαρμογών που δίνουν στον χρήστη του απίστευτες ικανότητες.

 

Ας πάρουμε για παράδειγμα την εφαρμογή Sketch μια εφαρμογή για ζωγραφική που απευθύνεται κυρίως σε σχεδιαστές. Η εκδοχή του Sketch για Mac κοστίζει 99 δολάρια. Οι δημιουργοί της ωστόσο δεν διατίθενται να δημιουργήσουν την αντίστοιχη εφαρμογή για το iPad Pro, διότι ξέρουν πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει δοκιμαστική εκδοχή, οι χρήστες του iPad δεν πρόκειται να ρισκάρουν και να την αγοράσουν.

 

Εκείνο που ενδεχομένως να πρέπει να κάνει η εταιρία είναι να ακούσει τις υποδείξεις των προγραμματιστών και να ανοίξει τον δρόμο για την δημιουργία περισσότερων εφαρμογών προκειμένου το προϊόν να έχει μεγαλύτερη απήχηση σε μεγαλύτερο εύρος πελατών.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα