iPhone 7: Η Apple θα καταργήσει τη θύρα ακουστικών;

Σιγά σιγά, όλο και περισσότερες φήμες εμφανίζονται για το επερχόμενο iPhone 7 και μας δίνουν μια ιδέα για το τι μπορεί να ετοιμάζει η Apple.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, εμφανίστηκε μια φήμη που ανέφερε ότι το iPhone 7 θα είναι αδιάβροχο. Η συγκεκριμένη φήμη φαίνεται να έχει μια βάση, καθώς μια νέα πατέντα από την Apple αποκαλύπτει ένα σύστημα που μπορεί να σφραγίσει τις θύρες που είναι «ευαίσθητες» σε υγρά. Με το σφράγισμα αυτών των θυρών, η Apple θα εμποδίσει νερό και άλλα υγρά να εισέλθουν στο σώμα της συσκευής, καταστρέφοντας εσωτερικά εξαρτήματα.

Ενώ οι αισθητήρες υπολογίζουν την παρουσία υγρασίας ή σωματιδίων που μπορεί να αποτελούν απειλή για τη συσκευή, οι θύρες μπορεί να μένουν κλειστές μέχρι να είναι απαραίτητο να ανοιχτούν. Για παράδειγμα, οι θύρες που προστατεύουν τα εσωτερικά εξαρτήματα των ηχείων θα μπορούσαν να παραμείνουν κλειστές μέχρι να δεχτεί η συσκευή μια κλήση. Η πατέντα αυτή ονομάζεται «Electronic Devices With Housing Port Shutters».

Παράλληλα, μια νέα αναφορά από το Ιαπωνικό site Macotakara, υποστηρίζει ότι για να μειωθεί το πάχος του iPhone 7, η Apple θα αφαιρέσει τη θύρα των 3,5 χιλιοστών για τα ακουστικά. Αντί για τη θύρα, οι χρήστες του iPhone 7 που θέλουν να χρησιμοποιούν ακουστικά θα πρέπει να τα συνδέουν είτε με Bluetooth είτε με τον Lightning connector, ενώ η Apple θα περιλαμβάνει στη συσκευασία της συσκευής ακουστικά που συνδέονται με τη θύρα Lightning. Οι υπόλοιποι πάροχοι, θα πρέπει να προσφέρουν headsets ή ακουστικά, ένα Lightning καλώδιο ή ένα καλώδιο 3,5 χιλιοστών σε Lightning, ώστε να επιτευχθεί συμβατότητα με το iPhone 7.

Η επερχόμενη ναυαρχίδα της Apple, αναμένεται να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε μέχρι τότε έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά πράγματα.

 

Πηγή: techingreek.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα