Τώρα μεταφέρουμε χρήματα και μέσω Facebook. Πώς θα γίνεται;


Τώρα θα μπορείτε να μεταφέρετε χρήματα και μέσω facebook με μία νέα λειτουργία στον Facebook Messenger, ο οποίος θα υποστηρίζει πλέον και την αποστολή χρημάτων μεταξύ των χρηστών του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Facebook, το νέο εργαλείο θα είναι εύχρηστο, δωρεάν και ασφαλές και προς το παρόν θα απευθύνεται μόνο στους χρήστες των ΗΠΑ και σε εκείνους που έχουν πιστωτική κάρτα VISA ή Mastercard, οι οποίες έχουν εκδοθεί σε αμερικανικές τράπεζες. Εκτιμάται ότι η νέα λειτουργία θα δώσει νέο ρόλο χρήσης του Facebook Messenger, ο οποίος αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι αριθμεί περίπου 500 εκατομμύρια χρήστες. Το ίδιο το Facebook έχει φτάσει πλέον στα 1,2 δισεκατομμύρια μέλη.

Οι χρήστες, για να χρησιμοποιούν τον Facebook Messenger για την αποστολή χρημάτων, θα πρέπει να έχουν συνδέσει πρώτα έναν λογαριασμό MasterCard ή Visa και έπειτα να πατήσουν το σύμβολο με το δολάριο που θα υπάρχει στο πλαίσιο της επικοινωνίας με έναν άλλο χρήστη.

Έπειτα ο χρήστης καλείται να καθορίσει το ποσό που θέλει να στείλει και μετά να πατήσει απλώς το send για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Στις συσκευές iOS που υποστηρίζουν το TouchID, θα μπορεί να γίνει χρήση του ανιχνευτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ, εναλλακτικά, θα μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει έναν κωδικό PIN για την αναγνώριση της ταυτότητάς του και να μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία αποστολής χρημάτων.

Η δυνατότητα αποστολής χρημάτων εκτιμάται επίσης ότι θα δώσει ένα ακόμα πλεονέκτημα στον Facebook Messenger σε σχέση με τα όσα προσφέρει ο ανταγωνισμός στο πεδίο της άμεσης επικοινωνίας στο Διαδίκτυο, καθώς το Snapchat έχει ήδη παρουσιάσει ένα παρόμοιο σύστημα ανταλλαγής χρημάτων, το οποίο και ονομάζει Snapcash.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα